Recensie: Het slechte pad

Recensie: Het slechte pad

Recensie: Het slechte padHet slechte pad
ISBN: 9789022575970
Auteur: Robert Galbraith
Series: Cormoran Strike #3
Uitgever: Boekerij
Publicatiedatum: 13 april 2016
Genres: Detective
Aantal bladzijdes: 576
Goodreads

Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privédetective Cormoran Strike, is minder verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo’n gruwelijke daad.

De politie heeft al snel een verdachte, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin om te graven in de duistere achtergrond van de andere drie. Maar de dader laat dat niet op zich zitten…

Galbraiths nieuwe boek over Cormoran Strike is een razend knappe thriller vol onverwachte wendingen. Cormoran Strike en Robin Ellacot zijn inmiddels geliefde personages, die in dit boek elk op een kruispunt in hun persoonlijke en professionele leven staan.

Het slechte pad is al een flinke tijd uit – en volgend jaar komt het nieuwe boek van Robert Galbraith in de vertaling, jeej. Dus dat betekende dat ik deze dikkerd eindelijk eens van mijn nachtkastje pakte om te gaan lezen.

Als je een boek leest van Galbraith – of eigenlijk gewoon J.K. Rowling – weet je dat je meegezogen wordt. Of het een roman is – Een goede raad -, Harry Potter of een detective: Rowling kan het allemaal schrijven. En goed ook. Het slechte pad is heel anders dan die over de geliefde tovenaarsleerling, maar ik werd er meteen in mee gezogen. Je wilt weten wie het gedaan heeft.

Cormoran Strike vind ik een heel levensecht personage. Hij is geen knap personage die alle vrouwen voor zich kan winnen en hij heeft nogal wat flaws. Maar dat maakt hem juist zo sympathiek, want ik vind hem echt een leuk personage. Een personage dat zo over straat kan lopen. Hij is menselijk, heeft een heleboel imperfecties en nou niet bepaald de book boyfriend. Maar intrigerend is hij wel. In elk boek leer je meer over zijn achtergrond en hoe hij geworden is wie hij is.

Er zitten ook zeker stukken in het boek waarbij je simpelweg moet weten hoe het verder gaat en waarbij je niet kunt stoppen met lezen.

Zowel hij als Robin als de dader komen aan het woord in Het slechte pad. Robin vind ik ook een fijn personage, maar haar vind ik wel minder diep dan Cormoran. En de stukjes van de dader vond ik niet zo heel boeiend. Ik snap waarom ze er verhaaltechnisch in zaten, maar voor mij had het niet per se gehoeven.

Het is een detective, dus dan weet je dat er onverwachte plotwendingen in zitten en dat was zeker het geval met dit boek. Vooral de dader was best wel een verrassing. Ik had hem niet aan zien komen in elk geval, dus zeker goed gedaan.
Er zitten ook zeker stukken in het boek waarbij je simpelweg moet weten hoe het verder gaat en waarbij je niet kunt stoppen met lezen.

Het slechte pad is een hele fijne detective waarin je meegezogen wordt. Je kunt het boek los lezen, want het is een op zichzelf staand deel, maar om alles te snappen, zou ik beginnen bij het eerste deel. Vooral voor de achtergrondinformatie.
Van mij krijgt Het slechte pad 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: