Recensie: Het winkeltje van Cockleberry Bay

Recensie: Het winkeltje van Cockleberry Bay

Recensie: Het winkeltje van Cockleberry BayHet winkeltje in Cockleberry Bay
ISBN: 9789020537598
Series: Cockleberry Bay #1
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: 14 april 2020
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen... of tegenwerken.

Nicola May stopt in 'Het winkeltje in Cockleberry Bay' lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists.

Het winkeltje in Cockleberry Bay had ik al een aantal keer op Facebook in groepen voorbij zien komen. Iedereen was er eigenlijk enthousiast over en toen toen ik hem tegenkwam in Storytel, besloot ik om er ook eens naar te gaan luisteren. Vooral omdat feelgood een heel goed genre is om te luisteren wat mij betreft.

In het begin moest ik best wel wennen, zeker aan de schrijfstijl van Nicola May. Het duurde even voor ik erin zat en echt zin had om door te lezen. Maar toen luisterde ik het boek dan ook vrij snel uit. Nicola zorgde ervoor dat ik best nieuwsgierig werd naar een aantal dingen en die hield ze tot aan het einde spannend. Gelukkig maar, want anders was ik vast eerder afgehaakt. 

Overigens had ik bij die spannende dingen wel een vermoeden hoe het zou lopen. In het begin nog niet, maar op een bepaald punt dacht ik: het zal wel zo lopen. En dat klopte redelijk.

Storend vond ik het niet, want dat soort dingen heb je altijd wel met feelgood. Het past in het genre, ook de niet-onverwachte gebeurtenissen passen daar wel bij. Ik verwachtte een fijne feelgood en dat is dit zeker. Heel origineel is het niet, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. 

Het winkeltje in Cockleberry Bay is een feelgood zoals feelgood hoort te zijn

Het winkeltje in Cockleberry Bay vertelt het verhaal van Rosa, al komen de andere personages ook zo nu en dan aan het woord. Dit kan makkelijk omdat het in de derde persoon is en dan is iedereen aan het woord laten een stuk makkelijker. Maar Rosa is wel de uiteindelijke hoofdpersoon. Oké, en teckel Hot – Hotdog – ook wel een beetje. Ik vond het superleuk dat hier een dier best belangrijk is, want Hot komt elke keer terug. Daar houd ik wel van. En ik vind teckels zulke leuke honden, haha. Ik vind ze geniaal.

Zelf ben ik meer een voorstander van de eerste persoon, dat wel. En dat is nu niet anders. In de derde persoon kan ik me toch altijd wat moeilijker inleven en daardoor kwam Rosa voor mij ook niet helemaal tot leven. Ze bleef wat oppervlakkig voor mij. De rest al helemaal, omdat je nauwelijks weet hoe die over alles denken. 

Het winkeltje in Cockleberry Bay is een feelgood zoals feelgood hoort te zijn. Het luistert makkelijk weg, is luchtig, maar stipt ook best wat heftige thema’s aan. Het is interessant tot aan het einde, omdat je wil weten hoe het afloopt met Rosa en haar vrienden. 

Van mij krijgt Het winkeltje in Cockleberry Bay 3.5 ster. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: