Recensie: Het zesde enige echte mandala kleurboek

Recensie: Het zesde enige echte mandala kleurboek

Het zesde enige echte mandala kleurboek
ISBN: 9789045319919
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: juli 2016
Genres: Creatief

Mandala's zijn het favoriete onderwerp voor volwassenen om in te kleuren. De prachtige beelden hebben een haast meditatief effect en zorgen ervoor dat je je dagelijkse beslommeringen even achter je kunt laten en je creativiteit de vrije loop kunt laten.
De vorm en symmetrie van de mandala's zorgen ervoor dat je aandacht naar het middelpunt van de mandala wordt getrokken zodat er geen ruimte overblijft voor stress en zorgen. Het zesde enige echte mandalakleurboek bevat 70 nieuwe en unieke mandala's op 200 grams papier, wat het boek geschikt maakt voor een verscheidenheid aan kleurmaterialen.

Het zesde enige echte mandala kleurboek is de nieuwste in een reeks van kleurboeken. Kleuren voor volwassen is nog steeds ongekend populair en ook de mandala’s blijven dit. En dus komen er ook steeds nieuwe boeken uit.

Mandala is een woord uit het Sanskriet, een taal uit het oude Indië, en betekent wiel of cirkel. Een symbool van oneindigheid met een binnen- en buitenwereld. Een mandala brengt aarde en kosmos samen via een samenspel van lijn, vorm en kleur.

In dit nieuwe Het zesde enige echte mandala kleurboek zijn allerlei soorten mandala’s te vinden. Van extreem gedetailleerd, zo erg dat je het met een fineliner met een minipuntje in moet kleuren, tot aan mandala’s met grote vlakken die je redelijk kunt inkleuren met potlood en stift. In dit nieuwe deel is in elk geval weer genoeg te vinden.

Natuurlijk kleurde ik zelf ook een aantal in in Het zesde enige echte mandala kleurboek om te kijken naar hoe bepaalde materialen werkten op het papier. Niet elk papier is even geschikt voor kleurboeken waarin je met zowel potlood als stift als verf wilt werken. Sommige papiersoorten zijn te dun voor stift, terwijl anderen weer te glad zijn voor kleurpotlood. In dit boek vond ik het fijn dik papier.

Stift drukte niet door en mijn kleurpotloden gleden niet weg bij het kleuren. Ik kon het mooi gematigd aanbrengen en de stiften werden niet meteen door het papier opgezogen. Ik heb gebruikgemaakt van Stabilo’s .68 en .88. Natuurlijk weet ik niet hoe het is bij andere stiften, maar deze drukken in elk geval niet door.

Het nadeel van dit kleurboek is dat je platen er bijvoorbeeld niet uit kunt halen. Dan beschadig je en het boek en er zit nog een plaat op de achterkant. Wat nu als je ze allebei heel erg mooi vind? Een blanco achterkant zou ik fijner vinden. Ook vind ik Het zesde enige echte mandala kleurboek een iets te groot formaat hebben om lekker te werken.

Het zesde enige echte mandala kleurboek is een must have voor de liefhebber van mandala’s en kleurboeken.

[bol_product_links block_id=”bol_5805085a6e22b_selected-products” products=”9200000057138050″ name=”zes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: