Recensie: Hier was ik

Recensie: Hier was ik

Recensie: Hier was ikHier was ik / I was here
Auteur: Gayle Forma
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: 8 oktober 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

Deze YA-roman volgt Cody Reynolds in de maanden na de onverwachte zelfmoord van haar beste vriendin Meg. Waarom heeft Meg haar niet gewaarschuwd? Cody ontdekt dat er een hoop is wat Meg haar nooit heeft verteld. Over haar oude schoolvriendinnen, over Ben McAllister - de jongen die Megs hart brak - en over een versleuteld computerbestand, dat Cody niet lijkt te kunnen openen. Wanneer ze toch toegang krijgt tot het bestand, worden de geheimen achter Megs dood beetje bij beetje aan Cody onthuld...

Afgelopen zomer hoorde ik dat er een nieuw verhaal van Gayle Forman uit zou komen en de samenvatting wekte meteen mijn interesse. Zelfmoorden vind ik altijd fascinerend. Wat drijft iemand daartoe? Als tiener schreef ik zelf altijd verhalen over personages die tot deze daad kwamen. Ik was heel benieuwd hoe Gayle het zou verwerken in dit verhaal. Haar andere boeken vond ik ook goed. Ik begon dan ook meteen in Hier was ik toen hij in de brievenbus viel.

In het begin ging het verhaal in Hier was ik wat traag en kwam ik wat lastig op gang. Ik vond het een beetje vreemd geschreven en ik had niet zoveel met Cody. Dat veranderde ergens na zo’n veertig bladzijdes en toen werd ik toch wel heel benieuwd. Er rees één vraag in mijn hoofd: was het wel echt zelfmoord of is Meg misschien vermoord?

Gayle forman weet in Hier was ik de spanning goed op te bouwen en als lezer word je nieuwsgierig gemaakt naar het verhaal van Meg, maar ook naar de vriendschap tussen de twee meisjes. In het begin gaat de schrijfstijl dus wat traag, omdat er niet zo heel veel gebeurt. Maar als het verhaal op gang komt, leest het in één ruk weg.
Wat ik ook mooi vind is dat de titel nog verklaard word en nog even terugkomt.

Ik moest even wennen aan het personage van Cody, maar je leert haar wel goed kennen in Hier was ik. Het wordt vanuit Cody verteld en vanuit de ik-vorm. Sommige mensen vinden dat je dan het dichtste op de hoofdpersoon zit. Ik ben het daar niet per se mee eens, maar ik denk dat het voor dit boek een goede keuze was.

Ik denk dat Hier was ik de goede dikte heeft om haar goed te leren kennen en om te ontdekken waarom Meg gedaan heeft wat ze gedaan heeft. Meg leer je ook kennen, al is ze niet in levende lijven in het boek aanwezig.

Hier was ik vond ik een goed boek en het bleef nog een paar dagen door mijn hoofd spoken. Ik heb niet gehuild, maar aan het einde moest ik wel even wat wegslikken. Dat is dus een teken dat het me toch wel geraakt heeft.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon.

[bol_product_links block_id=”bol_566161496624a_selected-products” products=”9200000046267251″ name=”Hier was ik” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Hier was ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: