Recensie: Hitte

Recensie: Hitte

Recensie: HitteHitte
Auteur: Lis Lucassen
Series: Hitte #1
Uitgever: Storm Publishers
Publicatiedatum: maart 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 250
Goodreads

Lynn probeert haar leven weer op te pakken na die nacht die haar leven compleet veranderde - en niet in goede zin. Dit doet ze duizenden kilometers van huis, onder de hete zon.

Daan probeert dat ook op diezelfde plek, al is het bij hem meer gedwongen door zijn ouders. Hij worstelt met een zelfde soort ervaring als Lynn.

De twee komen elkaar tegen en herkennen de worstelingen die ze allebei meemaken. Uiteindelijk betekent het dat ze hun duistere geheimen prijs moeten geven, hardop uit moeten spreken wat er gebeurd is om het onder ogen te zien.

Ik was heel benieuwd naar Hitte en vooral omdat ik eigenlijk nog nooit een NA-boek gelezen heb. Het was een prima boek en ik ben absoluut niet teleurgesteld. Maar heel eerlijk? Ik vond het niet helemaal NA. Misschien komt het omdat de personages net op het randje van NA zitten, want met achttien kan het NA zijn. Misschien was het, omdat ik bij NA nog explicietere scenes en personages verwacht. Voor mij zit het in het grijze gebied waar een heleboel boeken zitten (en misschien mijn eigen verhalen ook wel). Toch was het daardoor absoluut niet slecht.

Eén van die dingen die ik ontzettend knap vind, is het creëren van onderhuidse spanningen. Spanningen die op een bepaald punt tot een hoogtepunt zullen komen en er dan uit komen. Dat was in dit boek ook aanwezig, het hele boek door. Net als de vragen die ik had tijdens het lezen die ervoor zorgden dat ik door wilde lezen. En door wilde lezen. Ook niet zo vreemd dat ik het boek in een avond uit had dan.

Daan vond ik trouwens wel interessanter dan Lynn die ik een beetje kinderlijk vond, ondanks wat ze had meegemaakt. Vooral bij Daan was ik nieuwsgierig naar zijn verhaal en wat in vredesnaam de reden was voor zijn gedrag. Het boek wordt vanuit beide personages verteld en ik denk dat het een goede keuze geweest is, omdat je dichter op beide verhalen zit nu.

Er zaten niet heel veel onverwachte plotwendingen in, al had ik het verleden en de gebeurtenissen van Lynn dan weer niet aan zien komen, dus dat noem ik wel een plotwending. Toch was het einde wel redelijk voorspelbaar.

Het is een prima boek voor op het strand of voor tijdens de zomervakantie! Alleen of het zal blijven hangen op een later moment weet ik niet. Maar soms is een boek dat lekker wegleest minstens zo fijn.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Storm Publishers.

[bol_product_links block_id=”bol_571743c7db588_selected-products” products=”9200000039891387,9200000032074474″ name=”3″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: