Recensie: Hof van ijs en sterren

Recensie: Hof van ijs en sterren

Recensie: Hof van ijs en sterrenHof van ijs en sterren
Auteur: Sarah J. Maas
Series: A Court of Thorns and Roses #3.1
Uitgever: Van Goor
Publicatiedatum: 16 mei 2018
Genres: Fantasy, New Adult
Aantal bladzijdes: 181
Goodreads

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten.

Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden.

Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Hof van ijs en sterren is het vierde boek in de serie over Feyre, Rhysand en alle mensen om wie ze geven. Het boek volgt deel 3, Hof van vleugels en verwoesting, op.

Ik was naar dit nieuwe deel erg benieuwd en zat me er al een hele tijd op te verheugen, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Zo hoog dat ik het Engelse boek binnen drie uur nadat ‘ie uit was, uitlas. Waarom ik dan nu pas een recensie plaats? Omdat ik Hof van ijs en sterren in het Nederlands wilde herlezen en dat vergde dus iets meer geduld, want het duurde iets langer voor dat boek uitkwam.

Als ik hoge verwachtingen heb van een boek ben ik altijd bang dat het boek tegenvalt, want dat is helaas meestal het geval bij mij. En ik zou willen dat het niet gold voor Hof van ijs en sterren, maar helaas wel.

Niet dat het boek niet leuk is, want het las lekker weg en de personages waren leuk. Dit deel wordt niet langer vanuit Feyre vertelt, maar bijvoorbeeld Rhysand komt aan het woord, net als Cassian en Mor. Moest soms wel omschakelen, omdat de ene in de eerste persoon, de ik-vorm, verteld wordt en de ander in de derde persoon, de hij/zij. Wel zorgde het ervoor dat je wist dat je vanuit een ander las, maar het duurde elke keer toch wel even voor ik doorhad wie het was.

 

De humor van de inner circle vond ik in dit boek geniaal en moest ook een aantal keer hardop lachen

De humor van de inner circle vond ik in dit boek geniaal en moest ook een aantal keer hardop lachen om opmerkingen van ze. Ze hebben samen een hele fijne chemie die echt van de bladzijdes afspat. Dit zat er in andere boeken al in, maar vooral in Hof van ijs en sterren kwam het goed naar voren.

Maar mij ontging een beetje wat nu echt het doel is van het boek. Het voelde een beetje of alle ‘dit is wel een leuke, maar niet zo belangrijke scene’ uit de verschillende delen in één boek gestopt zijn. Hof van ijs en sterren is een leuk boek en noodzakelijk als je de rest van de serie wilt lezen, maar wat mij betreft was de serie net zo goed zonder geweest. Het maakte niet de hoge verwachtingen waar helaas en ik vond het een duidelijk tussenboek. Totnutoe vind ik dit boek dan ook het minste van Sarah J. Maas.

Daarnaast vind ik het heel jammer dat ervoor gekozen is bij de vertaling om de preview van Cassian en Nesta niet mee te nemen. Als je alleen Nederlands leest, kun je deze dus niet lezen. Wat mij betreft echt een gemiste kans.

Van mij krijgt Hof van ijs en sterren 3.5 ster.

Ik kreeg Hof van ijs en sterren van Best of YA. Bedankt!

Eén gedachte over “Recensie: Hof van ijs en sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge