Recensie: Hoog Verraad

Recensie: Hoog Verraad

Hoog Verraad / The Long Game
ISBN: 9789000350100
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Series: The Fixer #2
Uitgever: Unieboek|Het spectrum, Van Goor
Publicatiedatum: September 2016
Genres: Thriller, Young Adult
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

De jonge "fixer" Tess Kendrick is terug! In een bloedstollende thriller over een dodelijke samenzwering in het hart van Washington.

Tess is het zusje van Washingtons bekendste fixer, dus fiksen zit haar in het bloed. Als ze wordt gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad, doet ze dat. Maar wanneer de kandidaten de kinderen van politici zijn, kunnen zelfs verkiezingen op een middelbare school levensvernietigende geheimen met zich meebrengen.
Ondertussen werkt Tess" voogd aan een onmogelijke taak. Door een terroristische aanslag wordt het onzeker wie er nog te vertrouwen is in Capitol Hill – en wie niet. Tess weet als geen ander dat macht een betaalmiddel is in D.C., maar ze staat op het punt uit eerste hand te ontdekken dat je voor macht altijd een prijs moet betalen.

Hoog verraad is het tweede deel in de duologie over Tess die ontdekt dat ze wel heel goed is in dingen voor elkaar krijgen en in de doofpot stoppen. Ook wel een fixer genoemd. Dit is een recensie over een tweede deel, dus hier kunnen spoilers inzitten.

Het was een tijd niet zeker of Hoog Verraad wel te koop zou zijn, omdat de verkoop van De Fixer – Hier vind je mijn recensie – tegenviel. Ik vond het eerste deel echt verrassend tof en sprong bijna een gat in de lucht toen ik een mail kreeg dat Hoog Verraad toch te koop zou zijn. Yes!Ik wilde echt heel graag weten hoe het af zou lopen met Tess. Weliswaar wordt het boek gedrukt als een POD-boek, maar dat maakt niet uit. POD staat voor Printing on demand en dan wordt het alleen gedrukt als iemand het bestelt. Op de site van Willemijn vind je een heel artikel over hoe dit in zijn werk gaat. 

In het begin van Hoog Verraad moest ik echt weer in het boek komen, dus ik raad dan ook aan om De Fixer te herlezen voor je aan dit deel begint. Anders duurt het best even voor alles weer begint te dagen. Gelukkig gebeurde dat wel en toen zat ik zo in het boek. De schrijfstijl van Jennifer Lynn Barnes is er eentje die erom vraagt om door te lezen en door te lezen en door te lezen. Net zolang tot het boek uit is. Het boek is niet megadik en je bent er dus best snel doorheen.

De spanning is om te snijden in dit boek, al vanaf de eerste regel. Want je weet dat dit gewoon niet goed kan gaan. Er moet wel iets misgaan. En ja, er gaan dingen echt gigantisch mis. Dingen die ik echt, maar dan ook echt niet aan had zien komen. Als je graag huge plotwendingen wilt, dan vindt je ze in Hoog Verraad. Als dit geen goede plotwendingen zijn, dan weet ik het ook niet meer.

Ik vind dat Jennifer Lynn Barnes deze spanning heel goed beschrijft en op sommige momenten is het ook of je er zelf bij bent. Vooral het laatste stuk leest als een intercitytrein weg en dan kun je het echt niet wegleggen. Ik moest bij het laatste stuk kiezen tussen slaap en lezen. En dan is ‘t antwoord eenvoudig.

Het einde ging voor mij wel iets te snel, dat voelde een beetje afgeraffeld. Van mij had dat nog best uitgebreider gemogen, want nu voelde het als niet af, alsof er nog een deel achter kan komen of zo en het is toch echt een duologie.

Tess vind ik een tof personage. Ze heeft iets menselijks en voor mij kwam ze wel tot leven. De dingen die ze meemaakt, daar kan ik me niet mee identificeren (gelukkig niet, zeg), maar toch vond ik haar wel levendig in dit boek. Ze is eigenwijs, maar niet op een vervelende manier. Daarnaast is ze absoluut geen zeurpiet of bangerik.

Hoog Verraad is een goed vervolg op De Fixer en ik ben blij dat Unieboek|HetSpectrum besloten heeft om dit boek toch uit te geven. Als je van YA-thrillers en politiek houdt, dan is dit zeker een aanrader. Hoog Verraad krijgt van mij 3.5 ster. Als dat einde minder afgeraffeld geweest was, had ik er vier gegeven.

Dit exemplaar van Hoog Verraad heb ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Unieboek|Het Spectrum. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_58aacf2db9dbb_selected-products” products=”9200000073103905″ name=”verraad” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge