Recensie: How to keep a boy as a pet

Recensie: How to keep a boy as a pet

How to keep a boy as a pet
ISBN: 9781405258166
Auteur: Diane Messidoro
Series: Circe Shaw #1
Publicatiedatum: 7 mei 2012
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 338
Goodreads

The Official Truth about dating the male human species!

Can taming a gorgeous boy really be as easy as walking a dog?

Circe Shaw is on a mission. She must transform into a fabulously sophisticated journalist and discover the amazing scientific truth about boys. Urgently.

But life is beyond complicated. Circe has to deal with a poisonous rival, her mum’s annoying ‘just friends’ men and her own Dark Past.

Can Circe’s daring investigation really teach her the facts of love?

Will it help her finally get a boyfriend?

Or will it break her heart…?

How to keep a boy as a pet zag ik op het Boekenfestijn en ik nam dit boek mee om de titel. Die vond ik namelijk zo grappig klinken. How to keep a boy as a pet moest wel leuk zijn, toch? Hij moest wel grappig zijn, dat kon niet anders.

Nou, het boek vond ik helemaal niet grappig. Ik kwam maar niet verder in het begin en ik ging op zoek naar recensies van How to keep a boy as a pet. Er waren wisselende reacties. Sommigen vonden het boek ook niet zo geweldig, net als ik, terwijl anderen het boek vier sterren gaf. Maar waar al die recensies duidelijk over waren; de plotwending aan het einde.

“I was not dressed crazily – I was dressed as a horse. And for a very logical and sane reason.”

Ik besloot How to keep a boy as a pet verder te lezen, omdat ik benieuwd was naar wat die plotwending nou precies inhield. En stiekem hoopte ik dat het boek minder saai werd als ik eenmaal over een bepaald punt heen was. Soms moet een boek groeien om het goed te vinden. Maar dit boek bleef saai. Ik ben er een paar keer bij in slaap gevallen, dus dat zegt toch wel wat, denk ik. En nergens, maar ook dan ook nergens vond ik het boek grappig.

Ik vond Circe ook niet zo’n boeiend personage. Ik kon eigenlijk niet zo heel veel met haar en voor mij bleef ze heel erg vlak. Ze was niet stom, niet leuk, niet bijzonder. Wel raar, maar dan niet grappig raar, maar zo raar dat ik met een boogje om haar heen zou lopen. En haar blogposts vond ik ook niet echt boeiend.

De plotwending aan het einde van How to keep a boy as a pet was inderdaad wel onverwacht, want ik had nooit verwacht dat bekend zou worden wie degene is die elke keer reageert op de blog van Circe. Eigenlijk had ik niet eens gedacht aan wie het zou kunnen. Pas aan het einde ging ik gissen wie het zou kunnen zijn. Niet dat ik het goed had, want de persoon die het is, vond ik echt heel onverwacht.

Misschien was het boek wel leuk geweest als de schrijfstijl heel anders geweest was, maar nu doet How to keep a boy as a pet niets voor mij helaas. Zo zie je maar dat titels niet altijd wat zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: