Recensie: How to love

Recensie: How to love

How to love
Auteur: Katie Cotugno
Uitgever: Quercus
Publicatiedatum: 3 oktober 2013
Genres: New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 389
Goodreads

This is a love story. But it’s not what you think. This is not a first kiss, or a first date. This is not love at first sight. This is a boy and a girl falling in messy, unpredictable, thrilling love. This is the complicated route to happiness that follows.

This is real. This is life. This is how to love.

BEFORE:

Reena has loved Sawyer LeGrande for as long as she can remember. But he’s never noticed her, until one day… he does. They fall in messy, complicated love. But then Sawyer disappears from their humid Florida town, leaving a devastated – and pregnant – Reena behind.

AFTER:

Three years later and there’s a new love in Reena’s life: her daughter Hannah. But just as swiftly and suddenly as he disappeared, Sawyer turns up again.

After everything that’s happened, can Reena really let herself love Sawyer again?

How to love: het was een boek dat me maanden geleden toe schreeuwde vanaf de plank in Waterstones dat ik het mee moest nemen. En dat besloot ik te doen, ondanks dat ik nog nooit van het boek en van schrijfster Katie Cotugno gehoord had.

How to love is voor mij geen duidelijke YA, maar ook geen duidelijke NA. Er zitten problemen in die meer naar NA neigen, maar tegelijkertijd is de schrijfstijl weer redelijk YA. Zelf zou ik dit onder YA zetten, ondanks de problemen. Of misschien juist door wat Reena meemaakt: zwanger als tiener en in de steek gelaten door de enige jongen op wie ze ooit verliefd is geweest.

Het boek is verdeeld in ‘before’ en ‘after’ hoofdstukken die met elkaar afgewisseld worden. Reena is degene die het hele verhaal van How to love vertelt en is dus constant aan het woord, in de ik-vorm.

De personages vond ik leuk, maar ik weet niet of ik ze heel diep vind. Reena is de hoofdpersoon, maar af en toe had ik het idee dat ik haar niet echt goed kende, dat ik niet zo goed wist wat ze wilde. Maar volgens mij wist ze dat zelf ook niet altijd, dus in dat opzicht is het logisch. Ze groeit wel naarmate het boek vordert, dus dat vind ik goed beschreven.
Sawyer blijft voor mij vlakker en dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken, omdat hij niet aan het woord komt als hoofdpersoon. Dat had ik in How to love wel een toevoeging gevonden, denk ik. Vooral de ‘after’ hoofdstukken vanuit zijn oogpunten had ik heel tof gevonden. Dan was hij voor mij ook meer gaan leven.

Echte plotwendingen zitten er niet in. In elk geval niets dat ik niet aan had zien komen en dat gold ook voor het einde. Het boek was vrij voorspelbaar, maar las desondanks wel lekker weg. Ik  moest wennen aan de schrijfstijl in How to love, maar toen ik erin zat, kon ik het boek niet weg leggen en dus zo uit had. Ik vloog er doorheen en ik wilde maar blijven lezen. De schrijfstijl is lekker vlot en leest snel weg, ook als Engels niet je moedertaal is. Ik vond er eigenlijk geen moeilijke woorden in zitten en ik had geen moeite om het boek te volgen.

Het was gewoon een lief boek met een verhaal en ik zou het zeker aanraden. Ik ben ook heel benieuwd naar meer van deze schrijfster. Gelukkig heb ik een ander boek van haar, 99 days, ook nog liggen.

Wat ik heel grappig vond, was dat ik een briefje tegenkwam tijdens het lezen van dit boek. Het is me niet eerder opgevallen, pas toen ik het boek opensloeg, kwam ik het tegen. Op de achterkant staat trouwens ook een e-mailadres dat ik gemaild heb. Door dit briefje is er trouwens ook een idee voor een verhaal ontstaan. Ik heb het nog niet uitgewerkt, maar wel opgeschreven. Dan is het uit mijn hoofd. En wie weet of ik dat verhaal ooit nog schrijf (meestal heb ik meer verhaalideeën dan tijd).

Zoek je een lief boek met een goed einde? Dan is How to love zeker een aanrader. Hou je niet zo van zoetsappige boeken? Dan kun je dit boek misschien beter skippen.

[bol_product_links block_id=”bol_570e05e326045_selected-products” products=”9200000011998646,9200000020085161″ name=”Love” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: How to love

  1. Pingback: Cıvata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge