Recensie: Hush hush

Recensie: Hush hush

Recensie: Hush hushDrift / Hush hush
Auteur: Becca Fitzpatrick
Series: Hush hush 1
Genres: Young Adult, Fantasy
Goodreads

Nora Grey krijgt een nieuwe klasgenoot die nogal in haar geïnteresseerd is. Zij doet alsof ze niets voor de jongen, Patch, voelt. Wat moet ze met een knappe jongen die bovendien ook ontzettend irritant is?

Ze wil bij hem uit de buurt blijven, maar helaas wordt ze gedwongen om met hem samen te werken.
En stalkt hij haar nu? Ze lijkt hem ineens overal tegen te komen. Vooral op de plekken waar zij altijd komt.

Daarnaast gebeuren er mysterieuze dingen die Nora zo in de war brengen dat ze niet meer weet wat echt is en wat niet.

Patch heeft ermee te maken, zoveel is duidelijk. Alleen wat is zijn rol? Wie is hij eigenlijk en is hij wel te vertrouwen?

Ik had goede verhalen over deze serie gehoord en ik vond dat ik er eens aan moest beginnen, ik had de boeken al sinds september in de kast. Nu eindelijk mijn serie compleet is, vond ik het tijd worden om te beginnen.

Ik vind het begin ijzersterk en ik was constant benieuwd naar wat Patch nu precies wil van Nora, want dat hij iets wil, is overduidelijk. Alleen wat niet en dat roept vragen op. Ik hou van boeken die mijn nieuwsgierigheid aanwakkeren en ik las het boek dan ook redelijk snel uit.

De schrijfstijl is vlot en je schiet er zo doorheen. Er zitten niet zo heel veel onverwachte gebeurtenissen in en het is behoorlijk voorspelbaar. Toch vind ik dit deel niet slecht, al heeft daar waarschijnlijk deels te maken met de manier van schrijven.

De personages blijven voor mij wel een beetje vlak, maar het stoort niet echt. Ik vind Nora een beetje het standaardmeisje, zoals in dit soort boeken. Het naïeve meisje die bijzonder is, maar dat niet weet dat ze dat is. En ze is knap, zoals alle meisjes. Toch is Nora oké, ik vind haar sympathiek en ik mag haar wel. Maar ik moet zeggen dat ik haar beste vriendin Vee leuker vindt. Vee is degene met de rake, grappige opmerkingen.

In het boek vind ik trouwens een goede chemie zitten tussen Nora en Patch. Die kon ik wel voelen en dat vind ik fijn, want dat betekent dat een boek best goed geschreven is.
Kortom: Het is een prima eerste deel voor een serie waar ik waarschijnlijk doorheen zal vliegen.

Note: Dit boek is eerder uitgebracht als Drift bij The House of Books

Eén gedachte over “ Recensie: Hush hush

  1. Ooh ik had net een rothekel aan Vee, grappig om te lezen dat jij haar leuker vond dan Nora 😀 De Engelse kaften zijn gelukkig wel veel mooier! De NL kaft slaat eigenlijk nergens op hé :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: