Recensie: I Heart Forever

Recensie: I Heart Forever

Recensie: I Heart ForeverI Heart Forever
ISBN: 9780008236816
Auteur: Lindsey Kelk
Series: I Heart #7
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 7 september 2017
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Winter in Manhattan…and someone’s keeping a secret.

The day her husband Alex picks up a backpack and goes travelling, Angela Clark promises to stay out of trouble and keep both Louboutins on the ground.

So when her best friend’s boyfriend confides in her, it can’t hurt to help him pick out a ring at Tiffany’s surely?

And when her fashion magazine announces major changes, being terminally late and arguing with your boss isn’t that bad, is it?

Then suddenly there’s another big secret Angela’s got to keep – and the man she loves is still thousands of miles away. As the wedding of the year looms, and Manhattan switches on its Christmas lights, Angela is going to need her friends by her side as her old life looks set to change forever.

I Heart Forever is alweer het zevende deel in de I Heart serie. Ik had de boeken al in geen jaren meer gelezen, maar tijdens een van de bezoekjes aan Van Piere kwam ik het boek tegen en besloot ik het mee te nemen om het daarna in de kast te zetten en te vergeten. Tot ik pas iets opruimde en dit boek letterlijk voor mijn voeten terechtkwam. Ik besloot dat dit een teken was en dat dit mijn volgende boek zou worden.

Kom op: Het is een Alex en Alex’en zijn leuk.

Omdat het dus best even geleden was dat ik een I Heart-boek gelezen had, moest ik er best even inkomen, maar toen ik eenmaal in I Heart Forever zat, las het lekker weg. Wel merkte ik dat ik de rest van de serie in het Nederlands gelezen heb, want ik had toch af en toe moeite met het Engels. En ik maar denken dat dit boek een eitje zou zijn.

Angela is de hoofdpersoon in dit boek en ik vind haar zo heerlijk herkenbaar. Ze is menselijk, doet dingen die vooral onder het kopje unsuccesful adulting vallen (zoals ontbijten met chips) en daar herken ik me wel in. Voor mij is ze dan ook een tof personage waar ik mee mee kan leven, maar ik snap ook dat er mensen zijn die het te vinden. Maar eerlijk is eerlijk: het past wel een beetje in dit genre. Mij stoort het ook niet, want ik wist al hoe het zou zijn.
Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat Alex – Angela’s superlekkere echtgenoot – er maar weinig in zat. Ik hou van Alex 🙁 (want ja, kom op: Het is een Alex en Alex’en zijn leuk).

In het boek zitten wel wat plotwendingen die onverwacht zouden kunnen zijn, maar ik vond ze dat niet echt. Het zat wel in de lijn der verwachtingen voor mij dat er zoiets zou gebeuren. Maar het geeft het verhaal wel wat meer vaart.

I Heart Forever is een prima chicklit/feelgood roman die in het genre past. Dit boek is niet onafhankelijk van de andere zes delen te lezen, want dan snap je er echt niets van. Toch miste ik een beetje de magie uit de andere delen en heb ik het gevoel dat de serie wat te ver gerekt wordt.

Van mij krijgt I Heart Forever 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: