Recensie: I See London, I See France

Recensie: I See London, I See France

I See London, I See France
ISBN: 9780062397072
Auteur: Sarah Mlynowski
Series: I See London, I See France #1
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 11 juli 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 378
Goodreads

Read
My rating:
1 of 5 stars2 of 5 stars[ 3 of 5 stars ]4 of 5 stars5 of 5 stars

I See London, I See France (I See London, I See France #1)
by Sarah Mlynowski (Goodreads Author)
3.71 · Rating details · 1,151 Ratings · 290 Reviews
I see London, I see France, I see Sydney’s underpants.

Nineteen-year-old Sydney has the perfect summer mapped out. She’s spending the next four and half weeks traveling through Europe with her childhood best friend, Leela. Their plans include Eiffel-Tower selfies, eating cocco gelato, and making out with très hot strangers. Her plans do not include Leela’s cheating ex-boyfriend showing up on the flight to London, falling for the cheating ex-boyfriend’s très hot friend, monitoring her mother’s spiraling mental health via texts, or feeling like the rope in a friendship tug-of-war.

As Sydney zigzags through Amsterdam, Switzerland, Italy, and France, she must learn when to hold on, when to keep moving, and when to jump into the Riviera…wearing only her polka-dot underpants.

I See London, I See France kwam ik bij meerdere mensen in mijn Goodreads-lijst en ik werd er ook wel benieuwd naar. Het idee deed me een beetje denken aan een eigen verhaal en ik was benieuwd hoe de uitwerking zou zijn, of die me ook deed denken aan het betreffende verhaal. Spoiler-alert: totaal niet.

I See London, I See France is een boek die qua leeftijden van de hoofdpersonages lastig in te delen is. Hoofdpersoon Sydney studeert aan de universiteit (net als alle andere personages) en is negentien, maar het boek vond ik best op een Young Adult manier geschreven. En als Paper Princess ook ingedeeld wordt in deze categorie – die wat mij betreft toch ‘schokkender’ is -, dan geldt dat zeker voor dit boek.

De schrijfstijl van Sarah Mlynowski is er eentje waar ik in het begin even aan moest wennen. In eerst instantie kwam ik niet in het boek, maar heb toch doorgelezen, omdat ik benieuwd was naar hoe het verder zou gaan. Dat werd beter en ik las hem uit, maar ik kwam niet helemaal in het verhaal.

Het verhaal wordt in de eerste persoon vanuit Sydney verteld en je leert haar als lezer kennen. Omdat zij aan het woord is zie je alle andere personages ook vanuit haar oogpunt. Sydney was best oké. Niet bijzonder, maar oké. Soms vond ik haar wel echt te lief, vooral tegen vriendin Leela die zo ongeveer de hele trip besloot waar zij heen wilde. En Sydney – meegaand persoon als ze is – ging dan mee zonder een probleem te maken. Sydney is wel goed beschreven, want zo’n persoon is ze ook. Toch vond ik het soms irritant, want dan dacht ik: ‘Sydney, doe wat jíj wilt.’ Leela vond ik gewoon vermoeiend en een grote kleuter die per se haar zin door wilde drijven.

Elk hoofdstuk begint in een nieuwe plaats en met wat weetjes over de betreffende stad, dat vond ik erg tof gedaan. En ook leuk dat Amsterdam er een klein rolletje in speelde, compleet met lekker fout uitgesproken zinnen (ik luisterde ook een deel als audiobook) in het Nederlands. Stiekem heb ik staan grinniken zo nu en dan. Ook al vind ik Amsterdam niet de leukste stad (Utreg me stadsie, hé), het is en blijft Nederland.

I See London, I See France is een leuk boek voor de zomervakantie. Ergens jammer dat deze recensie ver buiten de zomervakantie verschijnt, haha. Nou ja, voor volgend jaar dan maar. Ik heb gehoord dat er ook een Nederlandse editie aan zit te komen, dus die kan dan mooi volgend jaar mee in de koffer of de backpack. De cover past daar ook bij, die is behoorlijk blij.

Ik vond I See London, I See France alleen niet bijzonder genoeg om er meer dan drie sterren voor uit mijn rugzak te trekken, dus de overige twee blijven dan ook mooi daarin zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge