Recensie: If There’s No Tomorrow

Recensie: If There’s No Tomorrow

Recensie: If There’s No TomorrowIf There's No Tomorrow
ISBN: 9780373212224
Auteur: Jennifer Armentrout
Uitgever: Harlequin Teen
Genres: Contemporary
Aantal bladzijdes: 480
Goodreads

A single choice can change everything.

Lena Wise is always looking forward to tomorrow, especially at the start of her senior year. She’s ready to pack in as much friend time as possible, to finish college applications, and to maybe let her childhood best friend Sebastian know how she really feels about him. For Lena, the upcoming year is going to be epic—one of opportunities and chances.

Until one choice, one moment, destroys everything.

Now Lena isn’t looking forward to tomorrow. Not when friend time may never be the same. Not when college applications feel all but impossible. Not when Sebastian might never forgive her for what happened.

For what she let happen.

With the guilt growing each day, Lena knows that her only hope is to move on. But how can she move on when she and her friends’ entire existences have been redefined? How can she move on when tomorrow isn’t even guaranteed?

If There’s No Tomorrow was een boek waar ik best al een tijd op zat te wachten. Ik vond The Problem With Forever zo tof dat ik bnieuwd was naar meer contemporary Young Adult boeken van Jennifer Armentrout. Ik ken haar vooral van de New Adults en ik heb Lux in de kast staan, maar die laatste heb ik nog niet gelezen. Maar een boek waar je op zit te wachten is er doorgaans ook eentje waar je hoge verwachtingen bij hebt en dat kan best pittig zijn om daaraan te voldoen.

In het begin moest ik er duidelijk inkomen, omdat ik geen idee had waar het precies over ging. Dat blijft in het begin wat vaag en verwarrend, maar het zorgde er wel voor dat ik nieuwsgierig werd en bijna meteen verder wilde lezen. Jennifer zuigt je meteen mee in het verhaal en laat je pas aan het einde los. Ik las het boek behoorlijk snel uit, ook al is het niet een van de dunste boeken. Ik vind de schrijfstijl van Jennifer gewoon erg fijn doorlezen en lees het in een ruk uit.

Soms moest ik wel even hard slikken bij dit verhaal en de personages knuffelen, want er zitten nogal wat zielige stukjes in. Niet zo zielig dat ik ervan ging brullen, maar wel bijna. Het was op het randje. Ik las dat in de bus trouwens, dus misschien zou ik thuis wel zijn gaan huilen. Maar in het openbaar vervoer vind ik dat altijd wat ongemakkelijk.

Het begin zorgde ervoor dat ik me een hele tijd afvroeg: wanneer komt dit terug? Want het is zo geschreven dat je weet dat het terug zal komen en belangrijk wordt voor hoofdpersoon Lena. Het begin komt inderdaad terug en dat zorgt er ook voor dat alles anders wordt, dat er dingen compleet veranderen voor Lena.

Het verhaal wordt verteld vanuit Lena en je krijgt dus ook via haar een kijkje in haar wereld en haar gevoelens. Ik vond haar een leuk personage en kon wel met haar meeleven. Het is ook nogal wat om alle dingen mee te maken die in dit boek voorbij komen. Ik weet niet hoe ik erop zou reageren. Voor mij kwam ze wel levensecht over en wilde ik haar af en toe knuffelen.

De titel vind ik trouwens maar al te waar, want als er geen morgen meer is? Wat als dat zo is? Ik denk dat iedereen weleens over die vraag heeft nagedacht, omdat hij voor iedereen kan gelden. Hij zet je wel aan het denken.
Ook de cover vind ik erbij passen en ook best mooi. Hij valt ook lekker op door die felle letters en ik zou hem in een boekhandel dus ook zeker oppakken.

If There’s No Tomorrow haalde helaas niet die vijf sterren van The Problem With Forever, maar wel bijna met 4.5 ster. Wat mij betreft is dit ook echt een mustread als je van contemporary houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: