Recensie: Ik kom je halen!

Recensie: Ik kom je halen!

Recensie: Ik kom je halen!Ik kom je halen!
ISBN: 9789491884719
Uitgever: Scelta
Publicatiedatum: 7 februari 2018
Genres: Feelgood
Aantal bladzijdes: 182
Goodreads

Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken. Een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap.

Ik kom je halen! is het eerste boek van Marijke Vos, maar waarom bij het eerste boek beginnen als je ook bij latere boeken kunt beginnen? Ik kende het boek wel, maar ik had het nooit gelezen. En toen kwam ik het als luisterboek tegen en besloot ik het te lezen.

Wat ik meteen merkte, was dat dit boek eerder geschreven is. Marijke schrijft nu een stuk beter. Ze doseert ook vooral beter, want mijn hemel, wat gebeurt er veel in Ik kom je halen!

De ene na de andere gebeurtenis vliegt om je oren. Je bent nog niet bekomen van ding 1 als ding 2 gebeurt en dat gaat het hele boek zo door. Ik kreeg er als lezer ook gewoon een opgejaagd gevoel van, haha. Inmiddels is dat een stuk beter.

In dit boek miste ik gewoon heel erg de balans tussen rustig en teveel. En daarnaast vond ik sommige draadjes niet echt passend. Ik snapte de logica van sommige dingen ook gewoon niet.

Ik kom je halen! is een vermakelijke feelgood die snel wegleest

Lotte vertelt het hele verhaal en ik vond haar best een leuk personage. Ze komt voor mij niet helemaal over als een echt rond persoon, maar ze was ook niet echt heel erg. Een beetje plat, maar niet te plat. Dit slaat nergens op, ik weet het, maar anders kan ik het niet omschrijven. Overigens hoopte ik voor haar wel dat de dingen goed zouden gaan, dus in die zin deed ze me wel iets. 

Er zitten wel wat onverwachte momenten in Ik kom je halen!, maar helaas zijn die niet allemaal even geloofwaardig. Ik vond een paar ook echt heel ongeloofwaardig en dat is echt jammer, want dat zorgde dat ik het boek minder leuk vond dan anders. 

Verder is Ik kom je halen! een vermakelijke feelgood die snel wegleest. Het boek is ook niet echt dik, dus dat is sowieso niet moeilijk. Je bent meteen benieuwd naar hoe alles af zal lopen.

Ik kom je halen! krijgt van mij 3 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: