Recensie: Ik moet je iets vertellen

Recensie: Ik moet je iets vertellen

Recensie: Ik moet je iets vertellenIk moet je iets vertellen / Just listen
Auteur: Sarah Dessen
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: Juni 2009
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Annabel heeft alles mee: een goed stel hersenen, ze is model en ze heeft vrienden en vriendinnen. Toch is niets wat het lijkt.
Haar beste vriendin Sophie roddelt over haar, haar familie dealt met een crisis.

Het dreigt een lange en eenzame zomer te worden waar de tijd gevuld wordt met geheimen en stiltes.

En dan verandert alles, omdat er een jongen opduikt voor wie ze zich niet kan verstoppen.

Hij is niet bang voor confrontaties en wil dat ze luistert naar hem. Maar luistert hij ook naar haar?

Durft ze ooit te vertellen wat er echt gebeurd is, die nacht toen de vriendschap tussen Sophie en Annabel opeens voorbij was?

Ik moet je iets vertellen plukte ik van de plank in de bibliotheek toen ik een reservering op ging halen en het verhaal op de achterkant klonk best leuk. Ik besloot het mee te nemen. Ook dit boek lag op het stapeltje reserve voor de readathon, maar las ik uiteindelijk wel.

Het boek las vlot weg en ik was er zo doorheen. Het is niet bijzonder origineel, maar dat maakte niet heel veel uit, dankzij de vlotte schrijfstijl. Ik denk dat het voor tieners een goed boek is. Het was onverwacht leuk en daar hou ik van.
Tijdens het lezen popten er wat vragen op en ik was benieuwd naar de antwoorden. Gelukkig kreeg ik die wel. Hier en daar zitten er wat plotwendingen in die ik niet aan had zien komen, al zitten er ook veel dingen in die ik wel verwacht had.

Annabel is een personage dat best oké is, al komt ze voor mij niet heel erg tot leven. Ze blijft best vlak en dat is jammer, want het had beter kunnen zijn.
Het is een goed boek over het leven van een tiener die met verschillende drama’s dealt die verder gaan dan ‘Help! Mijn vriendje belt niet!’

2 gedachten over “Recensie: Ik moet je iets vertellen

  1. Ik las dit boek ergens in 2011 en ik vond het best tof! Dit is het eerste¬†boek dat ik van haar las en de andere 2 die er vertaald zijn naar het Nederlands heb ik ook. Hoewel? Inmiddels zijn het ‘de andere 3’!¬†Dus die derde moet ik binnenkort ook maar eens aanschaffen! =) Want ik vind alle boeken die ik van haar heb gelezen erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge