Recensie: Ik weet niet of ik van je houd

Recensie: Ik weet niet of ik van je houd

Recensie: Ik weet niet of ik van je houdIk weet niet of ik van je houd
ISBN: 9789401609265
Auteur: Christina Lauren
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: juli 2018
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?

Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft…

Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Lang geleden las ik een paar boeken van Christina Lauren. Ik denk dat dat een van mijn eerste erotische/New Adult boeken waren na Vijftig tinten grijs. En hoewel ik die boeken best leuk vond, las ik ze daarna niet echt meer. Misschien omdat er zoveel auteurs in dit genre zijn?

Ik weet niet of ik van je houd is niet helemaal een typisch Christina Lauren-boek. De boeken die ik heb gelezen vond ik een stuk explicieter en sneller gaan – maar dat kan ook komen, omdat het alweer een flinke tijd geleden is. Het verhaal in dit boek ging een stuk slomer en was echt een slow romance.

Ik weet niet of ik van je houd vond ik een boeiend thema hebben, want er wordt niet veel getrouwd in boekenland. Meestal gaat het om de eerste ontmoeting, dan komt er met veel vijven en zessen een relatie en dan is het boek afgelopen. Soms lees je nog een epiloog als de personages getrouwd zijn en een kindje hebben, maar er wordt zelden tot nooit midden in het boek getrouwd. Of aan het begin. Maar hier draait het boek erom en dat vond ik wel tof.

Wat ik wel sterk vind aan Christina en Lauren is dat je nauwelijks merkt dat het een duo leest, zo natuurlijk leest het.

In Ik weet niet of ik van je houd is Holland de hoofdpersoon en vertelt zij het hele verhaal vanuit haar oogpunt. Ik miste echt de kijk van Calvin op alles en hoe hij het nu allemaal vindt. Holland vond ik best een aardig personage, maar ik vond haar toch vrij vlak over komen. Ik vond haar niet mysterieus en het was ook niet dat ze nu echt schokkende dingen had waar je als lezer door middel van hints achter moest komen. Erg jammer dat ze maar 1 van de 2 aan het woord gelaten hebben en vond ik ook wel een gemiste kans.

Wat ik wel sterk vind aan Christina en Lauren is dat je nauwelijks merkt dat het een duo leest, zo natuurlijk leest het. Ik kan niet zeggen wat van wie is en dat vind ik echt heel goed gedaan.

In het boek zaten niet echt veel onverwachte plotwendingen en eerlijk gezegd vond ik het einde erg vlug gaan, zeker in vergelijking met de rest van het boek was het: gebeurtenis, gebeurtenis, einde. Voor mij had dat wel iets beter gemogen en een iets dikker boek. Dat had ik prima gevonden. Ook had de cover van mij wel sprekender gemogen, want dit vind ik een hele goedkope en saaie cover die ik niet gauw op zou pakken.

Ik weet niet of ik van je houd is een prima slow romance boek en eentje die lekker wegleest, want de schrijfstijl van deze dames is er eentje die je in een ruk achter elkaar wilt lezen. Dat wilde ik ook met dit boek. Ik vloog er doorheen en ik vond het ook echt een leuk boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge