Recensie: Ik wil met je mee

Recensie: Ik wil met je mee

Recensie: Ik wil met je meeIk wil met je mee!
ISBN: 9789024583782
Publicatiedatum: 23 april 2019
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Ik wil met je mee! is het hartverwarmende en grappige verhaal over de vraag of er in de liefde ooit het juiste moment is.

Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. En hij is gelukkig getrouwd met Stacey en heeft een dochter.

Dan wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie. Hierna volgt een reeks van onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

Ik wil met je mee is het nieuwste boek van Jill Mansell. Inmiddels heb ik het merendeel van haar boeken wel gelezen en een enkeling zelfs meer dan één keer. Een uitzondering, want er zijn weinig feelgoods en chicklits die ik vaker lees.

Maar omdat ik er inmiddels zoveel gelezen heb, weet ik wat bij Jill kan verwachten (en zie ik dat ze ongeveer hetzelfde concept keer op keer toepast). En toch verveelt een nieuwe van Jill Mansell eigenlijk niet.

Er zijn weinig feelgoods en chicklits die ik vaker lees, maar voor sommigen van Jill Mansell maak ik een uitzondering.

Het is niet zo dat ik er vijf achter elkaar kan lezen, want op een bepaald moment ben ik ze zat. Maar dat geldt net zo goed voor vijf romance-boeken of vijf thrillers. Op een bepaald moment gaat alles gewoon op elkaar lijken. Zou soms best handig zijn als ik dat kon. Zo nu en dan eentje lezen vind ik wel leuk.

Vooral omdat het boeken zijn waarbij je niet heel erg op hoeft te letten. Tijdens mijn werk is dat ideaal. Je weet al wat er gaat gebeuren, want zie je echt van mijlenver aan komen. Ik wil met je mee! Is daar geen uitzondering in.

Het is vrij voorspelbaar, met hier en daar een kleine verrassing. Maar echt onverwachte gebeurtenissen vind je niet in dit boek. Zeker als je de samenvatting gelezen hebt, heb je een vermoeden en hangt er een klein, donker wolkje boven je hoofd. Wat precies zal ik in het midden houden voor de mensen die de samenvatting bewust overslaan.

Mimi is de hoofdpersoon en je ziet vooral de dingen vanuit haar oogpunt. Meestal heeft Jill een heleboel verschillende personagelijntjes naast elkaar lopen, maar dat viel hier wel mee, vind ik. Ik vind het wel knap als je dat kunt, want ik kan dat absoluut niet. Wat zeg ik? Ik vind twee al een uitdaging. Soms vind ik zoveel personages aan het woord trouwens helemaal niet leuk, want dan leer je niemand echt goed kennen.

Mimi vind ik een leuk personage, maar ik mis de diepgang en kon me niet zo goed in haar inleven. Ze is geen personage dat blijft hangen of dat heel speciaal is. Ik vind de personages van Jill vaak heel erg op elkaar lijken. Geef ze een andere naam, andere woonplaats en je hebt een nieuw personage.

Cal is ook een belangrijk personage, al zie je hem vanuit het oogpunt van Mimi. Hem leer je dus ook niet zo goed kennen. Vond ik best jammer, want ik was wel benieuwd naar zijn mening.

Ik ontdekte trouwens ook wat de pest van audiobooks is: je weet niet hoe namen geschreven worden. Ik dacht eigenlijk dat Cal Kell heette, want ja, dat verschil hoor je niet. En stiekem vind ik Kell leuker dan Cal, haha.

Ik wil met je mee! Is een prima feelgood van een vrouw die duidelijk weet wat het genre in houdt en hoe je mensen een verhaal in zuigt. Ze schrijft vlot en maakt je nieuwsgierig, zodat je precies wil weten wat er met alle personages gebeurt.

Wel voelt dit boek als een herhaling van haar vorige. En die daarvoor. Jammer.

Van mij krijgt Ik wil met je mee! 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge