Recensie: Ik wist het!

Recensie: Ik wist het!

Recensie: Ik wist het!Ik wist het!
Auteur: Chantal van Gastel
Uitgever: The house of books
Publicatiedatum: 30 september 2014
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 480
Goodreads

Mia Robbins was altijd al gefascineerd door bloemen en wilde niets liever dan een bloemenwinkel beginnen, maar in plaats daarvan speelde ze op safe en ging ze studeren, kreeg ze een goede baan... tot ze besluit om te stoppen met de baan en voor de bloemen te gaan.

Ze opent een bloemenwinkel op het idyllische stationsplein waar ze in haar jeugd bij de bloemenwinkel werkte. Ze zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken en dat lukt. Het lukt meer dan goed. Door haar winkel ontmoet ze Feo, een ondernemend type met een tostibusje waar ze altijd over heeft gedroomd. Letterlijk.

Mia trekt bijzondere verhalen aan en dat blijft niet onopgemerkt door verslager Axel die de bijnaam De Haai heeft, omdat hij interessante dingen niet los laat. Hij blijkt een binding te hebben met het winkelplein.

Mia wordt door alles en iedereen opgezogen, terwijl ze probeert te ontrafelen voor welke man ze moet kiezen. Voor een Haai of iemand die tosti's koopt? Of misschien toch voor kat Charlie die zomaar bij Mia aan is komen lopen?

Ik was heel erg benieuwd, naar wat voor magisch iets Mia kon en aangezien ik Chantals vorige boeken best oké vond besloot ik om het boek in mijn digitale boodschappenmandje te gooien.

Het is een typische chicklit met hier en daar spannende momenten zoals Mia’s gave. Dat maakt echt wel nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik nieuwsgierig bleef. Zonder deze gave was het boek een stuk minder leuk geweest en vooral erg standaard. Ik vind het leuk dat het boek een typische chicklit is, maar dan met een heel klein bovennatuurlijk tintje. Ik houd er wel van als genres gemixt worden en chicklit met (een mespuntje) fantasy vind ik een verrassend goede combinatie. In het boek zitten niet echt veel echt verrassende elementen en wendingen, maar dat is niet erg. Daar is het een chicklit voor. Ik hoopte vooral op een einde met de man die ik eigenlijk veel leuker vond voor Mia en dat kwam uit, dus dat was wel leuk.

Toch had ik een beetje het idee dat Mia’s verhaal nog niet af was toen het boek uit was. In de epiloog worden dingen wel benoemd, maar op de een of andere manier is het niet echt af. Ik vind het lastig te benoemen, omdat het echt gevoelsmatig is.

Verder zit het boek goed in elkaar en zijn de personages best wel likeable en herkenbaar. Het zijn mensne die je broer, zus, vriend of vriendin zouden kunnen zijn en dat vind ik heel erg sterk.
Daarnaast vind ik het erg leuk dat alle mensen die Mia ontmoet ook weer een onderlinge connectie hebben. Mia is eigenlijk het middelpunt van het heelal en de andere mensen zijn de sterren die om haar heen draaien.

Het boek is een aanrader voor de mensen die van standaard chicklits houden en van mensen die hopen op een goed einde en daarbij een heel klein beetje geraakt willen worden.

Eén gedachte over “Recensie: Ik wist het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge