Recensie: Ik zie je op het strand

Recensie: Ik zie je op het strand

Ik zie je op het strand / Meet Me at Beachcomber Bay
ISBN: 9789024567607
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 1 mei 2017
Genres: Audiobook, Chicklit
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Ik zie je op het strand is weer een nieuw boek van Jill Mansell. Nu heb ik zo ongeveer alles gelezen. Vooral in de tijd dat ik nog dol was op chicklits en ik het YA-genre nog wat links liet liggen.

Het fijne aan deze boeken is dat je weet dat je niet teleurgesteld wordt en dat het altijd op de een of andere manier een happy end is, hoe lastig het in het begin ook lijkt. Jill stelt op dat vlak nooit teleur en dat was ook deze keer weer het geval. Bovendien luisterde het boek lekker weg.

Jill schrijft altijd vanuit meerdere personages en dat is hier ook weer het geval. Het boek heeft ook niet echt 1 specifieke hoofdpersoon, omdat je vanuit zoveel kanten ziet. Dat kun je fijn vinden of totaal niet. Als je dat niets vindt, kun je dit boek maar beter links laten liggen, want in Ik zie je op het strand wemelt het ervan.

Het verhaal wordt verteld vanuit Ronan, Clemency, Kate, Sam en Annabel. Dat zijn dus nogal een hoop personages. Voor mij blijven ze hierdoor wel allemaal vrij oppervlakkig en leer je ze niet echt kennen. Ze voelen niet als echt en ik kon me ook niet echt in ze inleven.

Ik vind wel dat de boeken van Jill allemaal nogal op elkaar lijken. Elk boek heeft zo ongeveer dezelfde formule en ze zijn vrij voorspelbaar. Natuurlijk is dat niet erg als je dat niet verwacht. Bij Jill moet je zijn als je een luchtig boek wilt, maar niet eentje met epische plotwendingen. Er zitten in dit boek wel twee, al had ik die ene wel aan zien komen. Maar die andere echt niet. Die was wel een beetje een ‘woah! Wat?’ plotwending.

Met die andere plotwending ben ik trouwens heel erg tevreden. Stiekem hoopte ik al dat ze ervoor zou kiezen en ik vond het ook wel een logische keuze. Goed, echt niet vaag dit.

Alleen wat ik dus niet snap, is de titel. Ik zie je op het strand vind ik echt totaal niet bij het boek en bij de verhaallijnen passen. Het strand speelt ook geen belangrijke rol erin, dus waarom ze daarvoor gekozen hebben, is me een raadsel? Soms kun je het nog wel verklaren, maar in dit geval echt niet.

Ik zie je op het strand was een fijne, maar geen bijzondere chicklit. Het was lekker luchtig en voldeed aan mijn verwachtingen, maar meer ook niet.

Ik zie je op het strand is iets voor jou als:

  • Je van chicklits houdt
  • Je de boeken van Jill Mansell sowieso al tof vind
  • Je iets luchtigs tussendoor wil lezen

Van mij krijgt Ik zie je op het strand drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge