Recensie: In Case You Missed It

Recensie: In Case You Missed It

In Case You Missed It
ISBN: 9780545904377
Auteur: Sarah Darer Littman
Uitgever: Scholastic
Publicatiedatum: 10 oktober 2016
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Everyone has secrets—until they go viral.

Sammy Wallach has epic plans for the end of junior year: Sneak out to the city to see her favorite band. Get crush-worthy Jamie Moss to ask her to prom. Rock all exams (APs and driver’s).

With a few white lies, some killer flirting, and tons of practice, Sammy’s got things covered. That is, until the international bank her dad works for is attacked by hacktivists who manage to steal everything in the Wallach family’s private cloud, including Sammy’s entire digital life. Literally the whole world has access to her emails, texts, photos, and, worst of all, journal.

Life. Is. Over.

Now Sammy’s best friends are furious about things she wrote, Jamie thinks she’s desperate, and she can barely show her face at school. Plus, her parents know all the rules she broke. But Sammy’s not the only one with secrets—her family has a few of its own that could change everything. And while the truth might set you free, no one said it was going to be painless. Or in Sammy’s case, private

In Case You Missed It klonk als een tof boek en ik besloot het een kans te geven. Een verhaal over een meisje wiens verhaal en vooral ongemakkelijke dingen op de een of andere manier online terechtkomen vind ik wel vaker interessant en vooral hoe de hoofdpersoon ermee omgaat als al je geheimen op straat liggen – oké, op internet staan. Dat zijn van die dingen waar ik van gruwel. Het zal je maar gebeuren, zeg. Een van de reden waarom ik ook nog een dagboek op papier bij hou, al kun je dat natuurlijk kwijtraken (door een jonger broertje/zusje bijvoorbeeld).

In Case You Missed It luistert vlot weg en het is niet zo heel dik, dat scheelt ook. Maar ik vond dit een lekker vlot boek en het maakt ook nieuwsgierig. In elk geval wilde ik graag verder luisteren. Soms is het weleens een nadeel van luisterboeken: je moet luisteren. Soms zou ik zo’n boek liever lezen in plaats van luisteren, omdat dat meestal sneller gaat.

De schrijfstijl van Sarah Darer Littman vind ik een fijne stijl. Er zitten heftige dingen in het verhaal. Dingen die ik niet meteen aan had zien komen en dus plotwendingen zijn. Je denkt dat het een verhaal is dat een beetje onder #firstworldproblems past, want hoe rot ook: als iemand je dagboek steelt is dat niet het aller-aller-allerergste dat je kunt overkomen, al denk je op dat moment natuurlijk van wel. Maar er zit meer onder en dat vond ik tof, al is het onderwerp wat minder tof. Dat is best heftig zelfs.

Hoofdpersoon Sammy in In Case You Missed It vind ik een leuk personage waar ik me wel mee kon identicificeren op bepaalde vlakken. Al heeft mijn dagboek dan nooit online gestaan. Althans, alleen wat ik zelf gedeeld heb. Nee, ze heeft naast het dagboekprobleem meer dingen en die waren herkenbaar. Maar desondanks vond ik haar toch wat vlak voor mijn smaak. Voor het genre is het prima, maar ik merk steeds meer dat ik mezelf misschien toch wat te oud begin te vinden voor veel YA’s. Ik mis vaak een beetje diepgang bij personages.

Haar vriendinnen vind ik daarentegen niet zo leuk, omdat ze naar mijn inziens overdreven reageren. Ik heb er even een spoiler van gemaakt, omdat het op het randje is of het wel of niet dingen verklapt. Voor de zekerheid dus maar wel eentje van gemaakt.View Spoiler »

Door In Case You Missed It weet ik een ding wel zeker: Ik ga nooit een dagboek op mijn pc zetten met dingen waarvan ik echt niet wil dat mensen ze lezen. Je zult maar gehackt worden. Dan weten mensen al die dingen van je. Brr. Nee, dank je. Ik bepaal zelf nog altijd het liefste wat online komt. Het is wel relativerend dat je je door dit boek gaat beseffen dat iedereen geheimen heeft. Echt iedereen.

Al met al vond ik In Case You Missed It een leuk boek om te luisteren. Het is een prima YA, maar het is geen boek dat ik zal blijven onthouden, denk ik. Maar het was ook geen tijdverspilling.

[bol_product_links block_id=”bol_58a1aa7a147bb_selected-products” products=”9200000059405112″ name=”miss” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge