Recensie: In het donker

Recensie: In het donker

Recensie: In het donkerIn het donker
ISBN: 1230003332870
Publicatiedatum: 11 september 2019
Aantal bladzijdes: 254
Goodreads

Voor de fans van de Hitte-serie van Lis Lucassen.

Eva is geen slachtoffer. Ze is een vechter. Het feit dat haar moeder, haar stiefvader en haar broer Jesse dat niet zien, is hun probleem. Eva heeft besloten opnieuw te beginnen. Alleen. In een andere stad. Op een plek zonder duistere herinneringen. Een stad waar ze hopelijk dat stukje wat ze van zichzelf is kwijtgeraakt, weer terug kan vinden.
Waar Eva niet op had gerekend, is Leroy. Haar buurman, haar baas en de jongen die ze tegen alle adviezen in, besluit te vertrouwen. Met haar geheim. Met haar dromen. En met haar hart. Een jongen die in al zijn duisternis, haar licht wordt.

Een geweldige YA/NA CROSSOVER van een nieuw Nederlands talent!

In het donker stond al een tijdje op mijn Wil ik lezen-lijstje, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. En toen nam ik weer eens Kobo Plus (voor een heel ander boek) en bleek dit boek erin te staan. Yes!

De flaptekst sprak me aan en ik was wel benieuwd naar de schrijfstijl van Kim. Vooral ook omdat ik haar weleens spreek (we zitten samen met nog een heleboel mensen in een groepsapp) en ik eigenlijk van iedereen in die app iets gelezen wil hebben. Ik ben op de goede weg!

In het donker vertelt het verhaal van Eva, een meisje dat duidelijk iets heeft meegemaakt. De spanning naar wat er nu precies is gebeurd wordt goed opgebouwd. Ik was echt heel benieuwd wat er nou gebeurd was en waarom Eva doet zoals ze doet. natuurlijk had ik ideeën, maar die kwamen niet uit. Dat was best een (goede!) verrassing.  

Eva is nog vrij jong en dat merk je ook wel aan haar doen en laten. En over die gebeurtenis in het verleden is ze ook nog lang niet heen, dat is ook meteen duidelijk. Op zich ook niet zo raar natuurlijk, want het is wel iets meer dan een kevertje doodtrappen. Wel komt ze voor mij best tot leven en kon ik met haar meeleven. 

Eva komt voor mij tot leven

Wat ik wel miste is het verhaal vanuit het oogpunt van Leroy. Ik had best een aantal stukken waar ik graag zijn mening wilde weten en zijn kijk op de zaak. Omdat hij niet aan het woord kwam bleef hij voor mij best oppervlakkig en vond ik het moeilijk om iets met hem te kunnen. Jammer, want ook hij heeft best een heftig verhaal. Ik denk dat het In het donker alleen maar beter gemaakt zou hebben. 

Het boek is een Young Adult/New Adult crossover en ik snap die keuze wel. Aan de ene kant voelt het boek best volwassen en heeft het echt wel volwassen thema’s, maar hier en daar is het ook wat kinderlijker, vooral qua schrijfstijl op die plekken. Maar ik denk dat het wel past bij Eva, dus in dat opzicht is het goed gedaan. 

In het donker is een prima YA/NA crossover en is ook een prima boek als je begint met het lezen van New Adult. Het las vlot en makkelijk weg. 

Van mij krijgt In het donker 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: