Recensie: In the Dark

Recensie: In the Dark

Recensie: In the DarkIn the Dark
ISBN: 781682308301
Auteur: Monica Murphy
Series: The Rules #2
Publicatiedatum: 25 augustus 2015
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 278
Goodreads

Stuck spending the summer with his screwed up family, Gabriel Walker is bored out of his mind and looking for an adventure. And he seems to find it with the hot girl who lives next door. The attraction between them is instant. Electric. Soon they’re spending every stolen minute together. Talk about the perfect summer fling…

Lucy isn’t what she seems. She doesn’t live next door—she’s the girl who’s been hired to house sit for the summer while the family goes on a worldwide vacation. If Gabe wants to believe she’s a spoiled rich girl looking for some fun, she can go along with that. After the summer, she’ll never see him again.

They don’t count on running into each other at college. Now Lucy must keep up the pretense of being a rich girl—and it’s exhausting. She knows she’s falling in love with Gabe and she’s scared he feels the same. Will he still care about her when he discovers the truth?

Ik zei in de recensie van Fair Game nog dat ik nog nooit van deze mevrouw gehoord had, maar wat bleek? Ik heb al eerder een boek van haar gelezen, alleen nooit een recensie over geschreven. Volgens mij vond ik dat niet zo’n goed boek. Gelukkig dan maar dat ik Fair Game wel leuk vond. Leuk genoeg om deel 2, In the Dark, ook te gaan luisteren via mijn luisterboekenapp.

In the Dark vertelt het verhaal over Gabe, Gabriel, een van de jongens die een bijpersonage is in het eerste deel als vriend van Shep. Heel erg verrassend was dat niet, want ik ging van hem of Tristan, vriend nummer 2, uit. Niet dat het erg was overigens, want ik vond het wel leuk om over deze jongen ook iets te weten te komen. Ik heb de flaptekst bewust niet gelezen, dus het was een verrassing over wie dit verhaal zou gaan.

Het andere personage uit wie dit boek vertelt wordt is Lucy. Die zit nog niet in het andere deel en is dus helemaal nieuw. Beide vind ik het wel leuke personages, al denk ik dat ik Gabe net iets boeiender vond. Ze waren wel oké, maar bleven voor mij ook wat plat. Ik kon niet echt met ze meeleven. Toch heb ik me ook niet gestoord enzo en waren ze niet zo plat dat ik niets met ze had. Ik was best benieuwd hoe het boek af zou lopen, al had ik uiteraard wel een vermoeden.

je weet dat de held of heldin van het verhaal vrijwel nooit overlijdt voor de held en de heldin samen zijn en een ‘en ze leven nog lang en gelukkig’ einde gehad hebben.

In het boek zitten ook niet echt schokkende plotwendingen, maar dat was niet erg. Ik vind de schrijfstijl van Monica Murphy er eentje waarbij je lekker door kunt lezen en toch wilt weten hoe het eindigt en dat was bij In the Dark niet anders. Dat vind ik vaak sowieso het fijne aan dit genre: je weet dat de held of heldin van het verhaal vrijwel nooit overlijdt voor de held en de heldin samen zijn en een ‘en ze leven nog lang en gelukkig’ einde gehad hebben. Uiteindelijk gaat iedereen dood, ook verzonnen mensen.

Ik ben verliefd op het lettertype waarin de titel geschreven is.

Wat ik een minpuntje vind, zijn de luisterboeken. Ik vind het erg jammer dat de hele serie ingesproken is door dezelfde man en vrouw (niets tegen deze voorlezers, want ze lezen op zich prima). Hierdoor krijg je niet echt verschillen tussen de personages, omdat je steeds dezelfde stemmen hoort. Ik vind het fijner om nieuwe stemmen te koppelen aan nieuwe personages. En ik vind dat de mannelijke voorlezer beter geen vrouwenstemmetjes op kan zetten, want dat is vooral lachwekkend.

In the Dark vond ik een prima New Adult en inmiddels ben ik ook al aan boek 3 van de serie begonnen. Het is geen vernieuwend boek, maar las wel lekker weg en past ook prima in dit genre.

In the Dark krijgt van mij 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge