Recensie: Isla and the happily ever after

Recensie: Isla and the happily ever after

Recensie: Isla and the happily ever afterIsla and the Happily Ever After
Auteur: Stephanie Perkins
Series: Anna and the french kiss #3
Uitgever: Dutton
Publicatiedatum: 14 augustus 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 339
Goodreads

From the glittering streets of Manhattan to the moonlit rooftops of Paris, falling in love is easy for hopeless dreamer Isla and introspective artist Josh.

But as they begin their senior year in France, Isla and Josh are quickly forced to confront the heartbreaking reality that happily-ever-afters aren’t always forever.

Their romantic journey is skillfully intertwined with those of beloved couples Anna and Étienne and Lola and Cricket, whose paths are destined to collide in a sweeping finale certain to please fans old and new.

Dit boek is alweer het derde – en laatste – deel uit de trilogie over Anna, Lola en Isla.

Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar hier en daar zitten er toch wel dingen die ik niet verwacht had. Al had ik het natuurlijk kunnen weten, want ook in de vorige delen zaten dingen waardoor de personages niet meteen verliefd konden zijn. Niet zonder problemen. Maar dat zou waarschijnlijk ook helemaal niet leuk zijn.

De personages Isla en Josh zijn best levensecht. Ik denk dat ik Isla uit de serie het leukste vind. Anna was een beetje cliché en Lola te uitgesproken. Wat ik mooi aan de trilogie vind, is dat de schrijfster alledrie de meisjes echt een eigen stem gegeven heeft en er eigen persoonlijkheden van gemaakt heeft. De jongens ook wel, maar toch minder. Maar dat is logisch, omdat zij de hoofdpersonen natuurlijk niet zijn.

Ik vind deel 1 nog altijd het leukste, maar deel 3 vond ik ook best leuk. Deel 2 vond ik het minste, maar ik kan niet echt zeggen waarom. Gewoon gevoel. En misschien vond ik deel 2 wel het saaiste. Toch was die best leuk om te lezen.

Ook dit deel is leuk en lekker leesbaar, ideaal voor bijvoorbeeld aan het strand of in Parijs. Kortom: het is een leuke trilogie en je hebt niet altijd draken en monsters nodig om een goede trilogie neer te zetten.

De delen zijn los van elkaar te lezen, maar dan is het minder leuk. In alle delen komen de personages terug. Zo zitten Isla en Josh in Anna and the French Kiss, zit Anna in zowel Lola and the Box Next door als in Isla and the happily ever after.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: