Recensie: It ends with us

Recensie: It ends with us

It ends with us
ISBN: 9781471156267
Auteur: Colleen Hoover
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 2 augustus 2016
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

ily hasn’t always had it easy, but that’s never stopped her from working hard for the life she wants. She’s come a long way from the small town in Maine where she grew up—she graduated from college, moved to Boston, and started her own business. So when she feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily’s life suddenly seems almost too good to be true.

Ryle is assertive, stubborn, maybe even a little arrogant. He’s also sensitive, brilliant, and has a total soft spot for Lily. And the way he looks in scrubs certainly doesn’t hurt. Lily can’t get him out of her head. But Ryle’s complete aversion to relationships is disturbing. Even as Lily finds herself becoming the exception to his “no dating” rule, she can’t help but wonder what made him that way in the first place.

As questions about her new relationship overwhelm her, so do thoughts of Atlas Corrigan—her first love and a link to the past she left behind. He was her kindred spirit, her protector. When Atlas suddenly reappears, everything Lily has built with Ryle is threatened.

Nog niet zo lang geleden is het boek It ends with us van Colleen Hoover uitgekomen. Zelf heb ik een gemengde relatie met deze NA/roman-schrijfster. Het ene boek vond ik supergoed, met het andere boek kan ik niet zoveel. Toch was ik benieuwd naar It ends with us. Zo benieuwd dat ik het boek pre-orderde en dezelfde dag dat het verscheen erin begon. Wat vond ik van It ends with us?

Na een aantal boeken die ik nu gelezen heb van Colleen Hoover is me een ding opgevallen: haar boeken beginnen langzaam. En haar boeken pakken me lang niet altijd meteen. Ik realiseerde het me bij Confess en bij dit boek had ik het opnieuw. En wist ik maar waar het aan lag. Want haar schrijfstijl is fijn. Haar personages zijn ook leuk en hebben eigenlijk altijd hele gave namen.
Ik hou van langzame opbouw bij verhalen, maar misschien is dit te langzaam. Gelukkig weet ik nu dat het even duurt bij deze schrijfster en dus las ik dapper door in It ends with us, in de hoop dat die anderhalve ster meer zou worden, dat het boek me bij de lurven zou grijpen en zou laten zien dat het een goed boek was.

Gelukkig gebeurde dat en de laatste honderdvijftig bladzijdes las ik dan ook zo uit. Voor mij kwam het verhaal toen namelijk pas echt op gang en las het goed vlot weg. Misschien ook omdat er een aantal standaarddingen gebeuren die door Colleen zo verdraaid zijn dat ze niet meer cliché zijn. Want dat kan ze goed: cliché-dingen zo gebruiken dat ze helemaal niet meer standaard zijn en dat je er een heel nieuw licht op werpt, er over na gaat


Ook heeft ze heden en verleden met elkaar vermengd. Maar voor mij was dat verleden af en toe iets teveel aanwezig, dat had wel wat meer gemixt mogen worden. Het las niet vervelend, maar sommige stukken hadden best wel wat korter gekund.

Bij It ends with us kwam ik er misschien ook wel niet zo goed in, omdat ik niet echt een klik met hoofdpersoon Lily voelde. Op zich kon ik me best in haar inleven, maar toch was er iets waardoor ik niet zo heel veel met haar kon. Niet dat ze slecht beschreven is, want dat is absoluut niet het geval.
Wat ik jammer vind is dat Ryle niet aan het woord komt. Je leert hem wel kennen, maar je ziet alles vanuit Lily’s oogpunt en ik had graag hem ook aan het woord gezien.

Toch heeft It ends with us – en Lily’s verhaal – me geraakt, want ik heb wel een paar bladzijdes een beetje natgespetterd, omdat ik moest huilen. Er zitten een paar stukjes in die echt wel zielig zijn en waar ik toch wel even om moest sniffen. Vooral aan het einde dat behoorlijk heartbreaking is, maar het is goed hoe het eindigt en ik vind het goed hoe Colleen het heeft laten eindigen.

Vier sterren vind ik iets te weinig, vijf iets teveel. Vierenhalf voelt ook niet helemaal terecht, want uiteindelijk werd ik toch wel emotioneel van het boek, raakte een bepaald stuk me toch wel. Maar door de langzame start zou ik vijf niet terecht vinden en dus worden het er vierenhalf. Voor de fans van Colleen Hoover is dit wel echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge