Recensie: It-girl

Recensie: It-girl

Recensie: It-girlIt-girl / The it-girl
Auteur: Katy Birchall
Series: IT-girl 1
Publicatiedatum: Juni 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 352
Goodreads

Anna haar doelen in het leven:

1. Mijn twee mooie, nieuwe (en enige) schoolvrienden houden door vooral niet mijn gebruikelijke sociaal onbeholpen gedrag te vertonen.
2. Mijn hond high-five leveren. Dit is waarschijnlijk het meest ambitieuze levensdoel uit mijn lijst.
3. Dit jaar niet het haar van onze school 'beauty queen' in de fik steken.
4. Uitzoeken of 2 en 3 sociaal onbeholpen gedrag is of outcast gedrag.
5. Naar Afrika gaan om rijst uit te delen.
6. Mij in een kast verstoppen nu mijn vader zich verlooft heeft met de beroemdste actrice van deze aardbol, mijn leven zich in de schijnwerpers afspeelt en IEDEREEN binnenkort achter mijn sociaal onbeholpen gedrag komt.
7. Is rijst trouwens niet een beetje uit? Ik kan misschien beter chocola uitdoelen. Ik hou van chocola. Ik moet alleen nog even uitzoeken hoe ik dit vanuit een kast kan doen...

Anna is veertien en een beetje een loser. Ze moet alle moeite doen om de twee vrienden op haar nieuwe school te houden nadat ze één van de meest populaire meisjes in brand heeft gestoken in het scheikundelokaal. Uiteraard geheel per ongeluk.

Ik moest even in de schrijfstijl komen, maar toen ik er eenmaal in zat, las het lekker vlot en snel weg. Toen had ik het zo uit en dat is bij meestal wel een goed teken. Hier en daar heb ik zitten gniffelen over wat Anna nu weer uitgespookt had. De schrijfstijl was redelijk vlot, maar voor mijn gevoel stonden er wel wat teveel woorden als ‘enzo’ in. Dat maakte het lezen toch minder vlot. Dit boek moet het vooral van de humor hebben, denk ik. Dat, en van Anna als personage.

Ik vind Anna een leuk personage. Ze is lekker onhandig en floept er domme dingen uit. Ook doet ze domme dingen. In sommige dingen herkende ik mezelf wel een beetje en vooral in de domme dingen doen. Eén van mijn vroegere klasgenoten in de fik zetten zou mij ook kunnen overkomen bijvoorbeeld. Anna is wel duidelijk veertien jaar, maar dat maakte me niet heel veel uit.

Ik vond het boek een tikkeltje kinderachtig, maar dat is natuurlijk ook niet zo raar. Ik ben nu niet echt de doelgroep. Ik denk dat veertienjarigen dit wel echt leuk zullen vinden en zich in Anna zullen herkennen. De sociaal onhandigen onder ons dan. Maar goed, daar hoef je eigenlijk niet eens veertien voor te zijn om je in haar te herkennen. Toch ben ik wel benieuwd naar het tweede deel en naar Anna’s avonturen als dat er ooit nog gaat komen en dat hoop ik echt wel.

Voor de jongere lezer is dit nog leuker.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar.

[bol_product_links block_id=”bol_57173fbe1d535_selected-products” products=”9200000036299647″ name=”girl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: It-girl

  1. Ik snapte ook niet zo goed dat ze het promoten als een Young Adult-boek, maar ik ben er toch benieuwd naar dus hopelijk snel tijd om aan het recensie-exemplaar te beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge