Recensie: It Only Happens in the Movies

Recensie: It Only Happens in the Movies

Recensie: It Only Happens in the MoviesIt Only Happens in the Movies
ISBN: 9781474921329
Auteur: Holly Bourne
Uitgever: Usborne Publishing
Publicatiedatum: 1 oktober 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 416
Goodreads

Audrey is over romance. Since her parents' relationship imploded her mother's been catatonic, so she takes a cinema job to get out of the house. But there she meets wannabe film-maker Harry. Nobody expects Audrey and Harry to fall in love as hard and fast as they do. But that doesn't mean things are easy. Because real love isn't like the movies...

The greatest love story ever told doesn't feature kissing in the snow or racing to airports. It features pain and confusion and hope and wonder and a ban on cheesy clichés. Oh, and zombies... YA star Holly Bourne tackles real love in this hugely funny and poignant novel.

It Only Happens in the Movies was geen boek dat al heel lang op mijn TBR stond of zo. Eigenlijk kwam ik hem tegen toen ik Songs About Us uit had en de Kindle-store opties gaf voor boeken die erop lijken. Maar ik heb inmiddels meer boeken van Holly Bourne gelezen, dus ik weet wel wat ik ongeveer kan verwachten. Niet altijd trouwens, wat bij sommige van haar boeken vind ik erin komen heel lastig en bij andere heel gemakkelijk.

In het geval van It Only Happens in the Movies zat ik er meteen in. Ik verwachtte een simpele contemporary waarin een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’-einde met niet heel veel diepgang. En dat het even zou duren voor ik erin zou zitten.

Dat laatste kwam dus niet echt uit, want ik zat er echt meteen in en het las ook echt lekker weg, zeker in het begin. Halverwege vond ik het verhaal een beetje inkakken en wat saaier worden. Op dat punt gebeurde niet zo veel heel veel en was het ook gewoon een beetje saai. Daar bleef ik even hangen en las het wat minder snel weg vanaf dat punt.

It Only Happens in the Movies is een contemporary, dus je hoeft geen schokkende dingen te verwachten, want die gebeuren er ook niet. Wat ik wel heel tof vind, is het einde. Ik dacht het einde te weten, maar boy, I was so wrong. Het boek eindigt helemaal niet zoals ik dacht en dat kan ik echt wel waarderen. Stiekem had ik het ook wel kunnen weten, want het is niet de eerste keer dat Holly Bourne dit flikt. Iemand haar Soulmates gelezen? Dan snap je wat ik bedoel. Dat einde was echt niet oké.

Het verhaal in It Only Happens in the Movies wordt verteld vanuit Audrey en je ziet ook alles vanuit haar oogpunt in de eerste persoon. Daardoor leer je alleen haar echt kennen en blijft de rest wat vlak. Ik had graag wat hoofdstukken vanuit Harry gelezen, hoe hij in het alles staat en waarom hij de dingen doet die hij doet.  

It Only Happens in the Movies is een prima contemporary Young Adult die vlot wegleest en als je dit soort boeken leuk vindt, kun je deze misschien ook wel waarderen. Het einde vond ik erg verrassend, al is dit geen boek dat mij voor altijd bij zal blijven. It Only Happens in the Movies krijgt 3.5 ster van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: