Recensie: Jager

Recensie: Jager

Jager /Soldier
ISBN: 9789402712308
Auteur: Julie Kagawa
Series: Talon #3
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 28 juni 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 350
Goodreads

Na het verraad van haar broer heeft het drakenmeisje Ember definitief gekozen voor het rebellenleven en al haar banden met Talon verbroken. Samen met Riley probeert ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon steeds een stap voor te zijn.

Ondertussen is Garrett naar Engeland gegaan, waar de Orde van St. Joris ooit is opgericht, om zijn oude wapenbroeders te bespioneren. Daar komt hij achter een aantal schokkende geheimen, die een dodelijk gevaar betekenen voor zowel mensen als drake

Jager is het derde deel in de bloedstollende Talon-serie over draken. In deel 1, Talon, werd ik langzaam een beetje verliefd op de draken en hun wereld. En stiekem ook wel een beetje op twee van de mannelijke personages, want ach, waarom zou je één kiezen als je ook voor twee kunt gaan? Maar hierdoor kan ik ook echt niet kiezen welke jongen ik het leukste voor hoofdpersoon Ember vind.
Enfin, in deel 2, Rebel, werd ik nog meer verliefd op de wereld en de personages. Dus ik was ervan overtuigd dat Jager minstens zo goed moest zijn. Wat vond ik van Jager?

Om Jager in een woorden te omschrijven: Bloedstollend spannend en hartverscheurend. In het boek gebeurt een heleboel, komen er nieuwe, toffe personages bij die de lezer leert kennen. En komen personages Garrett, Riley en Ember in de ene na de andere situatie terecht waarbij je als lezer op het puntje van de bank zit en moet voorkomen dat je er niet van de schrik af valt.

Er zitten best wat onverwachte gebeurtenissen in die ik erg leuk gedaan vond en die ervoor zorgen dat het verhaal ook lekker veel spanning heeft. Bij Julie kun je er van op aan dat er spanning in zit. Dat geldt voor al haar boeken die ik totnutoe gelezen heb in elk geval. Ze zorgt ervoor dat ik als lezer me niet snel verveel of er naar neig om stukken over te slaan. Totaal niet.

Alle personages worden nog wat meer uitgediept dan in de vorige delen, al ken je ze als lezer al redelijk goed. Wat ik leuk vind, is dat er ook flashbacks naar eerder in zitten. In Rebel zag je al stukken van Riley van jaren geleden, maar in Jager krijg je ook een deel van het verleden van Garrett te zien. Hoe hij bij soldaat is geworden bij de Orde van St. Joris bijvoorbeeld.
Ember, Dante, Garrett en Riley komen nog steeds alle vier aan het woord, al komen ze niet allemaal evenveel aan het woord. Julie wisselt niet per vier hoofdstukken af, maar per situatie. Sommige situaties zijn nu eenmaal interessanter vanuit bijvoorbeeld Riley dan bijvoorbeeld Ember.

En mag ik even iets zeggen over het einde? Dat. Einde. Is. Niet. Oké. Ik herhaal: dat einde van Jager is niet oké. I’m not okay now! En we moeten nog zo lang wachten op een vervolg. Pas volgend jaar verschijnt hij in het Engels en dan duurt de vertaling nog langer natuurlijk. Ik ben nu ook een beetje boos op Julie, want hoe kan ze ons lezers dit nou aan doen? Ik ga maar in een hoekje huilen en duimen dat het snel volgend jaar is, want ik moet weten hoe dit afloopt.

Jager kreeg ik als recensie-exemplaar van HarperCollins Holland. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_579a18da72e83_selected-products” products=”9200000057187065″ name=”Jager” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: