Recensie: Je moet (bijna) niets

Recensie: Je moet (bijna) niets

Ik lees zelden non-fictie, maar zo af en toe vind ik het best fijn om te lezen. Meestal lees ik daarnaast nog minstens één ander fictieboek en ook dit keer was dat het het geval. 

Ik ken de blog van Lianne Keemink, maar ik heb er nooit echt heel lang op gekeken, waarschijnlijk omdat hij in het Engels is. En ik kan prima Engels lezen, maar Engelse blogs geven me altijd een soort error ofzo. Toch was ik benieuwd naar dit boek, vooral omdat ik het vaker voorbij heb zien komen en om de cover. Want eerlijk is eerlijk: dit is een cover die mijn aandacht meteen trekt. Dit is precies in mijn straatje.

Je moet (bijna) helemaal niets geeft goede en praktische tips waar iedereen wel wat mee kan, maar ook het persoonlijke verhaal van Lianne. Een verhaal dat ik zelf niet echt herken, maar tegelijkertijd ook wel. En ik weet dat het vaag klinkt, maar beter kan ik het niet echt verwoorden, haha.

Maar de boodschap – en titel van het boek – vind ik wel echt een goede. Lianne vertelt dat ze altijd veel teveel van zichzelf moest en wat uiteindelijk niets goeds opleverden.

Van jezelf moet je misschien een heleboel, maar uiteindelijk valt dat best mee

Dingen die helemaal niet moesten – en moeten. Of bijna niet, in elk geval. Want dat is ook waar. Van jezelf moet je misschien een heleboel, maar uiteindelijk valt dat best mee (of tegen).

Ze geeft verschillende tips, zoals een dankbaarheidslijstje. Ik wilde dat al wel langer doen, maar heb na het lezen besloten om het ook maar in de praktijk te brengen.

Het kan nooit verkeerd zijn en is het toch niets voor mij? Dan heb ik alleen een schrift verspild. Ik ben het overigens al verschillende malen aan het eind van de dag vergeten. Oeps. En de ene dag is het gemakkelijker om goede dingen te bedenken dan de andere dag, maar misschien is dat een kwestie van gewenning. 

Je moet (bijna) helemaal niets vond ik een interessant zelfhulpboek met een lekker nuchtere kijk op verschillende dingen.

Je moet (bijna) helemaal niets krijgt van mij 3.5 ster.

Eén gedachte over “Recensie: Je moet (bijna) niets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: