Recensie: Kapot

Recensie: Kapot

Recensie: KapotKapot
Auteur: Carry Slee
Uitgever: Moon
Publicatiedatum: 4 september 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 271
Goodreads

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.

Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Kapot is het nieuwste jeugdboek van Carry Slee. Een prachtig en aangrijpend verhaal om in één adem uit te lezen.

Ik las voor het laatst een boek van Carry Slee toen ik zelf tussen de twaalf en zestien was, dus dit boek was voor mij een trip down to memory lane. Toen de vraag kwam of ik mee wilde doen aan de blogbom over het boek Kapot aarzelde ik ook geen moment. Zou ik Carry altijd nog steeds zo’n schrijfvoorbeeld vinden als ik vond toen ik twaalf was?

Het boek is een echte Carry Slee: vlot met herkenbare personages die dingen meemaken die elke tiener mee kan maken. Wel blijven de personages een beetje vlak, maar dat kan ook niet anders binnen die bladzijdes en ik denk dat het voor de doelgroep genoeg diepte is. Het zal de doelgroep beslist aanspreken. Dit boek was grappig om te lezen nu ik zelf allang geen tiener meer ben, ik zag dingen die ik in mijn eerste verhalen ook gebruikte en nu inmiddels allang niet meer.

In het boek zitten geen onverwachte plotwendingen, maar het was een dun boek en dus stoorde het me niet. Ik had hem zo uit (net als al haar andere boeken). Wel voelde het voor mij of het aan het einde iets te snel ging en of alles ineens goed was. Het liet mij een beetje achter met een onbevredigd gevoel.

Maar verder was het inderdaad weer een echte Carry Slee. Na al die jaren kan ze het dus nog steeds.

En het mooie hiervan is dat je het boek kunt winnen! Hier vind je alle informatie over deze winactie.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon.

[bol_product_links block_id=”bol_57173be2543f9_selected-products” products=”9200000046289122,9200000046986765″ name=”Kapot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Kapot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: