Recensie: Kat and Meg Conquer the World

Recensie: Kat and Meg Conquer the World

Kat and Meg Conquer the World
ISBN: 9780062560803
Auteur: Kat and Meg Conquer the World
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 7 november 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

For fans of Nicola Yoon’s Everything, Everything, Emery Lord’s When We Collided, and Rainbow Rowell’s Fangirl, Anna Priemaza’s debut novel is a heartwarming and achingly real story of finding a friend, being a fan, and defining your place in a difficult world.

Kat and Meg couldn’t be more different. Kat’s anxiety makes it hard for her to talk to people. Meg hates being alone, but her ADHD keeps pushing people away. But when the two girls are thrown together for a year-long science project, they discover they do have one thing in common: They’re both obsessed with the same online gaming star and his hilarious videos.

It might be the beginning of a beautiful friendship—if they don’t kill each other first.

Meg and Kat Conquer the World is nog zo’n onbekend boek waar ik dus nog nooit van gehoord heb en ook van schrijfster Anna Priemaza. Niet dat het heel gek is, want Meg and  Kat Conquer the World is haar debuut.

Wat ik moest verwachten, wist ik dan ook niet. Eigenlijk is de enige reden waarom ik hem ben gaan lezen deze: ‘For fans of Nicola Yoon’s Everything, Everything, Emery Lord’s When We Collided, and Rainbow Rowell’s Fangirl.’

Nu vond ik When We Collided best aardig, Everything, Everything niets (maar dat lag gewoon aan de personages), maar ben ik een fan van Fangirl. Ik herlas hem pas en vind hem nog steeds supertof. Dit lijstje zorgde er ook meteen voor dat ik heel verwachtte van dit boek en hoopte dat hij eraan zou voldoen.

In het begin moest ik wel heel erg wennen aan de personages. Zo vond ik Meg iets te druk en wilde ik haar af en toe tot stilte manen. Ze heeft ADHD en is dus ook heel erg druk. Ik heb geen idee of het goed beschreven is, want ik heb geen ADHD, maar voor mijn gevoel klopte het wel hoe Anna haar beschreven heeft. 

Kat is het tegenovergestelde en vindt mensen maar eng. Ze is nogal terughoudend en probeert Meg dan ook op een afstand te houden, maar Meg dondert met volle vaart over haar grenzen heen. Kat is soms wat passief en af en toe wilde ik haar graag een schop geven om te zeggen dat je sommige enge dingen gewoon moet doen. Is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kon me wel goed inleven in beide personages, want ik herkende in beide wel wat van mezelf.

Meg and Kat Conquer the World leest makkelijk weg (of luisteren zoals in mijn geval) en je bent er best snel doorheen. Ik was benieuwd naar hoe het verder zou gaan. Anna maakte me wel nieuwsgierig en zorgde ervoor dat ik door wilde lezen. Ik had het boek dan ook vrij snel gelezen.

In het boek zitten niet echt onverwachte dingen, maar daar ging ik ook niet vanuit. Toch zitten er wel wat minder voor de hand liggende dingen in en daar ben ik wel blij om, want het was nogal saai geweest als die er niet in gezeten hadden. Ik denk ook dat dit beter is voor Meg and Kat Conquer the World, maakt het net even wat minder standaard.

Meg and Kat Conquer the World is een vrij luchtige boek over fan zijn, maar ook over psychische problemen die allesbehalve luchtig zijn. Toch wordt het allemaal niet zo zwaar gebracht, maar laat zien dat er nog meer is in de wereld en dat je soms gewoon niet anders kan dan je angsten onder ogen zien om ze te kunnen verslaan.

Als je Fangirl leuk vond, vind je dit boek vast ook wel leuk. Ik kon het boek in elk geval waarderen en Meg and Kat Conquer the World krijgt dan ook 3.5 ster van me. Geen 5, want die heeft Fangirl al 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge