Recensie: Keepsake

Recensie: Keepsake

Keepsake
ISBN: 9781942444183
Auteur: Sarina Bowen
Series: True North #3
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 25 oktober 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 312
Goodreads

There's a first time for everything.

Lark Wainwright used to be fearless. Her life was a series of adventures, each one more exhilarating than the last. But her recent overseas adventure was one too many. Now she’s home and in one piece. Mostly. But her nights are filled with terror.

When her best friend offers her a stay at the orchard in exchange for help at the farmers’ markets, Lark jumps at the chance to spend fall in Vermont. But her nightmares don’t stop. Desperate to keep her fragile state a secret, she relies on the most soft-spoken resident of the Shipley Farm to soothe her when her dreams prove too much.

Zachariah is a survivor, too. It’s been four years since he was tossed aside by the polygamist cult where he grew up. He’s found a peaceful existence on the Shipley’s farm, picking apples and fixing machinery. But getting thrown away by your own people at nineteen leaves a mark on a guy. He doesn’t always know what to make of a world where movie quotes are the primary means of communication. Before hitchhiking to Vermont, he’d never watched TV or spoken on the phone.

Actually, there are a lot of things he’s never done.

Zach and Lark slowly grow to trust one another. One night they become even closer than they’d planned. But Lark may still be too broken to trust anyone. When she pushes Zach away, he will have to prove to himself that he's good for much more than farm labor.

Keepsake vind ik totnutoe het minste boek in de serie, want het deed me gewoon niet zoveel. Ik kon met allebei de personages ook niet echt megaveel. Ze zijn niet stom ofzo, maar veel verder dan dat kom ik ook niet. Zach is een schatje, maar niet mijn type. Oké, fair enough: dat zijn Jude en Griffin ook niet, meer toch meer dan Zach. Ik kon me daar gewoon meer bij inleven. Wel vind ik het tof dat ik al die tijd benieuwd was naar Zachs verleden en dat ik dat eindelijk weet. Die nieuwsgierigheid is goed opgebouwd in de andere twee boeken.

 

En Lark … tsja, ik weet gewoon niet zo goed wat ik met haar moet. Ze heeft wel problemen en dat wordt steeds duidelijker in het boek naar hoe verder je komt, maar naar haar was ik duidelijk minder nieuwsgierig.

Voor mij bleven ze allebei toch wat vlak in Keepsake en dat vond ik jammer. Vooral ook omdat ik dat bij de andere delen dus echt totaal niet had. Daar vond ik de personages juist best wel diep.

Ik heb ook geen idee waarom ik dit boek minder vond, want het is niet de schrijfstijl of het verhaal. Misschien toch door de personages en voor mij zijn personages gewoon heel belangrijk. Als ik daar niets mee kan, dan is de kans groot dat ik het boek ook minder vind. Of misschien waren mijn verwachtingen gewoon te hoog, dat kan ook nog. Of het kwam gewoon niet zo goed uit de verf allemaal. Sowieso lag de focus meer op Lark dan op Zach.

Wel zitten er in het boek een paar onverwachte dingen die ik niet aan had zien komen. Ook wat dingen die met de bijpersonages te maken hebben en waarbij ik echt hoop dat er nog een verhaal over komt. De koppels uit 1 en 2 komen hier weer in terug, maar ook de rest van de familie Shipley en natuurlijk de boomgaard, de boerderij en het cider maken.

Ondanks dat Keepsake me wat tegenviel, ben ik wel benieuwd naar het vierde deel, Bountiful, die nog uit moet komen. Hopelijk is dit het enige boek dat ik wat minder vond en is deel 4 weer hartstikke goed. Desondanks krijgt Keepsake drieënhalve ster, maar mijn favoriet blijft Steadfast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge