Recensie: Kill the Boy Band

Recensie: Kill the Boy Band

Kill the Boy Band
ISBN: 9780545867474
Auteur: Goldy Moldavsky
Uitgever: Point
Publicatiedatum: 23 februari 2016
Genres: Audiobook, Contemporary
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Just know from the start that it wasn’t supposed to go like this. All we wanted was to get near them. That’s why we got a room in the hotel where they were staying.

We were not planning to kidnap one of them. Especially not the most useless one. But we had him—his room key, his cell phone, and his secrets.

We were not planning on what happened next.

We swear.

From thrilling new talent Goldy Moldavsky comes a pitch-black, hilarious take on fandom and the badass girls who have the power to make—or break—the people we call “celebrities.”

Kill the Boy Band is een boek waar ik al vaker van gehoord, maar vooral online. In mijn omgeving zijn er geen mensen die het gelezen hebben, maar op het wereldwijde web kwam ik het boek best vaak tegen. En toen ik het boek ook tegenkwam als audiobook besloot ik het te lezen.

Kill the Boy Band is raar. Ik kan het niet anders omschrijven dan gek. Het is geen slecht boek, maar de gebeurtenissen in het boek zijn vrij bizar. Natuurlijk gebeuren dingen zo niet in het echt, maar toch.

Ik ben er zeker van dat er best fans zo gek zijn als de hoofdpersonages in Kill the Boy Band en dat heel veel maar wat graag hun favoriete bandleden in hun hotelkamer willen hebben. En ik geef toe: tegen sommige artiesten zou ik ook geen nee zeggen. Maar ik zou het nooit zo laten eindigen en ik zou ook absoluut nooit iemand tegen zijn zin in vasthouden.

Hoewel ik het niet verwachtte, zit Kill the Boy Band eigenlijk best vol met onverwachte en bizarre plotwendingen die ervoor zorgen dat je steeds anders tegen de personages aan kijkt. Dat maakt het boek ook meteen leuk om te lezen.

Het deed me een beetje aan Fangirl van Rainbow Rowell denken. Simon Snow meets een boyband zoals One Direction. Zoiets. Af en toe vond ik het ook als een fanfic geschreven, al bestaat de band die centraal staat in dit boek, niet echt. Toch zag ik eigenlijk steeds One Direction voor me en ik heb ineens ook zin om naar hun muziek te luisteren. En ik weet niet of ik daar heel blij van word.

“Happiness isn’t always easy,” he’d said. “But it’s a priority.”

Goldy Moldavsky heeft ervoor gezorgd dat ze verschillende soorten fans onder de aandacht brengt. De extreem hysterische fan, de fan die een website heeft over de band en niets liever wil dan scoops, de gemene fan en de fan die vooral van binnen hysterisch is, maar van binnen kalm blijft. Dat vind ik erg leuk gedaan.

In het boek hangt een bepaalde spanning die meteen al voelbaar is en die ervoor zorgt dat je door wilt lezen, omdat je nieuwsgierig wordt. Je wordt nieuwsgierig en je wilt weten wat er nou precies gebeurd is in Kill the Boy Band en waarom de personages zo zijn zoals ze zijn. Het onderwerp vind ik eigenlijk best origineel.

25184383

De voorkant vind ik niet superbijzonder, maar toch valt hij op door de roze letters tegen de zwarte achtergrond. Roze valt sowieso al op en nog meer als het tegen zwart gezet is.

Kill the Boy Band is wel een boek voor je als je Fangirl ook leuk vindt, misschien een fan bent van een band, er fanfics over schrijft en van thrillers houdt.

Eén gedachte over “ Recensie: Kill the Boy Band

  1. De samenvatting van het boek doet me een beetje denken aan Rockoholic van C.J. Elise en de film Taling 5. Ik heb geen extreem hoge verwachtingen van het boek, maar ik wil hem toch graag lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: