Recensie: Kindred Spirits

Recensie: Kindred Spirits

Kindred Spirits
Auteur: Rainbow Rowell
Uitgever: Macmillans Kids UK
Publicatiedatum: 25 februari 2016
Genres: Kort verhaal, Young Adult
Aantal bladzijdes: 96
Goodreads

'Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.'
'Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?'
'Maybe.'

If you broke Elena's heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she's expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does. What she's not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels

Rainbow Rowell schreef dit boekje – want dat is het – om een bijzonder reden. Zoals ze zelf zegt:

“Kindred Spirits” is a short story I wrote for World Book Day, a celebration of books and reading for kids in the UK and Ireland.”

Ik kreeg Kindred Spirits op YALfest van een meisje die een hele doos gehad had van Bookdepository (en dat was geen foutje wat men eerst dacht). Ik was best benieuwd naar het boekje, al had ik hem toch wel wat dikker verwacht.

Het is echt een kort verhaal van tweeënzestig bladzijdes en niet meer dan dat, maar ik vind het boekje best schattig. Kindred Spirits vond ik een leuk en schattig boekje, maar wel typisch een kort verhaal. De dingen die gebeuren, gaan in vliegende vaart, omdat het zo dun is. Iets dat ook niet meer dan logisch is. En de personages blijven ook oppervlakkig, maar ze dieper maken, gaat ook gewoon niet in zo weinig bladzijdes. Net als echt onverwachte plotwendingen bijna niet kunnen.

Kindred Spirits gaat over het wachten in een rij voor de nieuwste Star Wars film. Ikzelf heb helemaal niets met Star Wars, dus alle referenties die erin stonden, vond ik iets minder. Maar ik kan me voorstellen dat het helemaal leuk is als je zelf in dat fandom zit. Ik ben bang dat ik niet verder kom dan ’Luke, I’m your father.’ Ik heb zelfs nog nooit een film gezien.

Maar het idee van wachten in een rij op iets waar je fan van bent, is wel leuk. Recent deed ik dat zelf nog, een soort van dan. Wachten na een concert tot de band naar buiten zou komen (wat ze niet deden). Ik heb er niet geslapen en ook niet de hele dag rondgehangen, dat dan weer niet. Niet zoals Elena doet.

Kindred Spirits gaat vooral over hoe de sfeer is in zo’n rij, hoe het is om met allemaal fans te wachten op iets wat je geweldig vindt. En dat vind ik leuk aan Kindred Spirits.

Kindred Spirits leuk boekje met een leuk onderwerp en stiekem hoop ik dat Rainbow ooit een langer verhaal gaat schrijven met dit onderwerp. Maar dan wel over iets waar ik meer mee kan. Of over een niet-bestaande band, net zoals ze met Simon Snow gedaan heeft in Fangirl.

Als ze dat gaat doen, ga ik dat boek zeker kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: