Recensie: Klem

Recensie: Klem

Recensie: KlemKlem
ISBN: 9789026133435
Uitgever: De Fontein
Publicatiedatum: Oktober 2012
Genres: Jeugd, Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 272
Goodreads

Op schoolreisje naar Vlieland! Alle ingrediënten voor een leuke trip zijn aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen.
Voor het politieonderzoek mag niemand van het eiland af; steeds meer feiten komen aan het licht. Bijna iedereen lijkt een motief te hebben. En bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Klem is de laatste jeugdthriller die ik las van Mel Wallis de Vries. Ik ben niet echt bepaald de doelgroep van de boeken van Mel, maar ik vind het altijd heerlijke boeken om te luisteren. 

En dat was bij Klem niet anders. Het boek wordt vlot verteld en je gaat er dus ook als een trein doorheen. Ik luisterde het boek, maar dat ging ook vlot. Het wordt prettig verteld door Lottie Hellingman – die sowieso een fijne voorleesstem heeft. En ik heb ook best moeten gniffelen om het Amsterdams van een van de leerlingen. 

Ik bleef tot aan het einde geboeid en was echt benieuwd naar wie de dader nou toch was. Ik verdacht iedereen, maar verdacht niet de uiteindelijke dader. Die had ik niet echt in het oog. En dat vind ik altijd goed gedaan als het zo is. 

Alle personages hebben een motief

Verschillende personages komen aan het woord in Klem en ze hebben allemaal een motief. In het begin denk je dat het iedereen kan zijn. Ik heb heel lang een bepaald personage verdacht. Ik wist zeker dat het die persoon was, omdat er verschillende dingen naar hem/haar wezen. Maar uiteindelijk bleek die het niet te zijn.

Omdat er zoveel personages aan het woord komen, had ik wel moeite met inleven. Ik vergat ook steeds een beetje wie wie ook alweer was en vanuit wie ik nu weer luisterde. De personages blijven voor mij ook inwisselbaar, ik leef niet echt met ze mee. Dat hoort natuurlijk wel bij een thriller, maar jammer vind ik dat altijd wel. Ik wil ze graag allemaal leuk – of stom – vinden. 

Mel Wallis de Vries schrijft heel vlot en echt wel voor de Young Adult-groep. Maar ook voor volwassenen zijn dit best prettige boeken. Er komen ook actuele thema’s in voor.

Klem vond ik een goed boek. Het gaat snel, leest als een trein en je blijft geboeid. Het is echt een jeugdthriller en past daar ook perfect bij. Hou je van thrillers en vind je een jeugdthriller geen probleem? Dan is Klem misschien iets voor je. 

Van mij krijgt Klem 3.5 ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: