Recensie: Koningin

Recensie: Koningin

Koningin / Queen
ISBN: 9789402718409
Auteur: Aimee Carter
Series: The Blackcoat Rebellion #3
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 10 januari 2017
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Nadat Kitty en de Blackcoat-rebellen met succes een opstand in de gruwelijke gevangenis Elders hebben geleid, willen ze nog maar één ding: ook de rest van het land bevrijden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze zien te bewijzen dat de dictator Daxton Hart niet is wie hij lijkt te zijn, maar een regelrechte bedrieger... Is het echter de moeite waard als ze hiermee levens in gevaar brengt, niet in de laatse plaats dat van de jongen die al zo lang belangrijk voor haar is?

Koningin is het derde deel in de The Blackcoat Rebellion #3 en daarmee ook het laatste deel in de serie over Kitty, Knox en al de anderen. Vorig jaar kreeg ik het tweede deel, Gevangene, thuisgestuurd. Voor mij was de serie toen volkomen nieuw. Aimee Carter kende ik wel van haar Goddess-trilogie en die vond ik oké, maar niet bijzonder. En toen viel Gevangene op de mat. Marionet en Gevangene vond ik heel tof. Boeken vol met spanning. Dus ik begon aan Koningin met hoge verwachtingen, maar werden die ook waar gemaakt?

Koningin is opnieuw een boek vol spanning en eentje die geen moment saai is. Je raast er doorheen als een hogesnelheidstrein op weg naar zijn bestemming. Zie voor je hoe je in die trein zit en overal iets ziet als je door de ramen kijkt. Dat idee had ik bij dit boek. Het is geen moment saai en er is elke keer wel iets te zien.

De schrijfstijl van Aimee Carter is er eentje die lekker wegleest. Heel diepgaand is het niet, maar bij Young Adult verwacht ik dat ook nooit zo. In dit laatste deel worden alle rode lijntjes afgehecht, worden de vragen beantwoordt. Nou ja, de meesten dan, want er zijn best nog dingen die ik me afvraag. Zo is het einde best wel open en ik vraag me af hoe het afloopt met sommige personages.

Kitty vind ik een tof vrouwelijk personage. Ze is lekker fearless. Heel origineel is ze niet, want ze doet wat de meeste vrouwelijke personages in Young Adult doen. En ze is net zo eigenwijs als de meeste meiden uit boeken (Clary uit The Mortal Instruments, anyone?). Maar goed, als Kitty braaf zou doen wat er gevraagd werd, was het ook niet spannend. Pluspunt is dat ze niet steeds zeurt hoe zwaar ze het heeft, want dat vind ik zelf altijd irritant in boeken. Voor mij blijft ze wel wat oppervlakkig, maar het stoorde me niet.

Het hele boek wordt in de eerste persoon, in de ik-vorm, verteld en zie je vanuit de ogen van Kitty. Daardoor blijft bijvoorbeeld Knox voor mij ook iets te oppervlakkig. Hoofdstukken vanuit hem had ik leuk gevonden, maar die zaten er niet in helaas.

Het einde verraste me wel en er zaten ook best wat plotwendingen in die ik niet echt aan had zien komen. Ik verwachte een ‘iedereen leeft lang en gelukkig en de engerd wordt opgesloten in de diepste kerker’, maar dat kwam niet helemaal uit.

Toch vond ik Koningin een goed laatste deel waarin alle vragen beantwoord worden en je weet hoe het afloopt met Kitty, Knox, Celia, Lila en al die anderen. Omdat ik het boek best tof vond, krijgt het boek 3.5 ster van mij. En ik hoop op een tussendeel vanuit Knox. Please?
Koningin kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgever Harper Collins. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_588f2030229e0_selected-products” products=”9200000066192019″ name=”kon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Koningin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge