Recensie: Kunnen krokodillen huilen?

Recensie: Kunnen krokodillen huilen?

Recensie: Kunnen krokodillen huilen?Kunnen krokodillen huilen?
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 26 oktober 2015
Genres: Non-fictie
Aantal bladzijdes: 224
Goodreads

Praten bijen met elkaar? Waarom is de zee zout? Waarom gaat water borrelen als het kookt? Wie is slimmer, een kat of een hond? In 'Kunnen krokodillen huilen?' worden driehonderd vragen beantwoord die iedereen zou kunnen stellen: over bijvoorbeeld dieren, het menselijk lichaam, over de aarde en de ruimte. De hoeveelheid raadsels die ons omringt is immers oneindig! De auteur heeft intrigerende vragen verzameld van jan en alleman en hij laat de slimste wetenschappers uitleggen hoe de natuurwetten nu eigenlijk werken bij alledaagse dingen. Paul Heiney ontrafelt de wetenschap achter alledaagse dingen die we als vanzelfsprekend zien, en legt uit waarom de wereld en de dingen om ons heen zijn zoals ze zijn. Het perfecte geschenk voor de mateloos nieuwsgierigen, quizaholics en wetenschapsaddicts.

Kunnen krokodillen huilen? is niet het soort boek dat je normaalgesproken op pluizenbol vindt. In principe lees ik alleen maar fictie, verzonnen verhalen dus. Toen ik de samenvatting van dit boek las, werd ik toch wel erg nieuwsgierig en er popte een vraag in mijn hoofd op: Kunnen krokodillen huilen? Na het lezen van de titel vroeg ik me dat dus echt af.

Kunnen krokodillen huilen? is voor die mensen die graag uren het web afspeuren naar feitjes die niet altijd even nuttig zijn. Toch is het een leuk verhaal voor bij de borrel op de verjaardag van tante Greet, want zo lijk je meteen een stuk slimmer. Maar het kan ook handig zijn, want je weet niet of je ooit in een tv-quiz terechtkomt. Ze zullen je maar net vragen of krokodillen kunnen huilen. Dan is het toch handig als je antwoord kunt geven op die vraag?

Kunnen krokodillen huilen? is verdeeld in een aantal onderdelen: Wonderlijke dieren, Het menselijk lichaam, Ter land, ter zee en in de lucht, Praktische wetenschap, De ruimte in, Voedsel voor de geest, Vaart maken en De echt grote vragen.

Het is heel erg toegankelijk geschreven in makkelijke taal, zodat heel veel mensen het kunnen begrijpen en snappen waar het over gaat. Ik heb door het lezen van dit boek ook een aantal nieuwe dingen geleerd die ik nog wist. Er staan vragen in als: waarom kunnen honden niet praten? En natuurlijk komt ook de titel van het boek aanbod. Komt daar de term krokodillentranen vandaan?

Wil je weten of krokodillen echt kunnen huilen? Lees dan dit boek maar eens en je krijgt antwoord op die vraag en op een heleboel andere vragen. Het is geen boek dat je even pakt om lekker te gaan lezen, maar Kunnen krokodillen huilen? is evengoed zeer informatief en interessant.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Amsterdam University Press.

[bol_product_links block_id=”bol_564b8a0045f2e_selected-products” products=”9200000045945226″ name=”Krokillen” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”000000″ deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: