Recensie: Lady Midnight

Recensie: Lady Midnight

Lady Midnight
Auteur: Cassandra Clare
Series: The Dark Artifices #1
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 8 maart 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 720
Goodreads

It’s been five years since the events of City of Heavenly Fire that brought the Shadowhunters to the brink of oblivion. Emma Carstairs is no longer a child in mourning, but a young woman bent on discovering what killed her parents and avenging her losses.

Together with her parabatai Julian Blackthorn, Emma must learn to trust her head and her heart as she investigates a demonic plot that stretches across Los Angeles, from the Sunset Strip to the enchanted sea that pounds the beaches of Santa Monica. If only her heart didn’t lead her in treacherous directions…

Making things even more complicated, Julian’s brother Mark—who was captured by the faeries five years ago—has been returned as a bargaining chip. The faeries are desperate to find out who is murdering their kind—and they need the Shadowhunters’ help to do it. But time works differently in faerie, so Mark has barely aged and doesn’t recognize his family. Can he ever truly return to them? Will the faeries really allow it?

Soms heb je een boek waarvan je zou willen dat je het boek meteen in handen had en er geen maanden meer op hoeft te wachten. Toen Lady Midnight, deel 1 in The dark articifes serie, aangekondigd werd, was ik blij. Meer dan blij. Op 9 maart (dag van verschijnen) was ik nog veel blijer. Eindelijk kon ik dan beginnen. Dit moest wel weer een ijzersterk boek zijn, want ik vind alle boeken van Cassandra Clare goed. Kon niet missen. Toch?

Wel dus, want pff, Lady Midnight vond ik echt een teleurstelling. Ik weet niet of het aan mijn hooggespannen verwachtingen lag of aan het boek. Feit is: ik kwam maar niet in het boek. Het eerste deel is een samenvatting van wat er in The Mortal Instruments gebeurd is. Handig voor de fans die die serie nog niet kennen, zou je denken. Maar ik denk dat de informatie daar dan weer te summier voor is, dat je dan niet alles snapt.

Een kleine stukje samenvatting had ik fijn gevonden, want ik was behoorlijk wat van de gebeurtenissen vergeten die in Lady Midnight gebeuren. Maar dit was gewoon teveel en het duurde dan ook zeker de helft van Lady Midnight voor ik erin zat. Ik begon al een lichte leesdip door dit boek te krijgen (en ik weet dat ik niet de enige ben die er een leesdip van gekregen heeft). Voor mijn gevoel had het boek bijna de helft dunner gekund en had de redacteur best meer mogen schrappen, want dit was gewoon teveel herhaling. Ik miste Cassandra Clare’s schrijfstijl ook echt in het begin van het boek.

Gelukkig wordt Lady Midnight wel beter als je eenmaal over de helft heen bent en kom je haar vlotte schrijfstijl weer tegen. Want ook dit boek leest uiteindelijk als een trein als je eenmaal door dat moeilijk te verteren eerste deel van Lady Midnight bent.

Schermafbeelding 2016-04-04 om 15.33.49

Het boek is voor mij wel meer een detective dan de andere series, maar dat maakt het niet leuk. Uiteindelijk doet ze het in dit boek weer en zitten er een aantal plotwendingen in die ik nooit aan had zien komen, maar dan ook echt niet. Ik zat met een hand voor mijn mond bij sommige stukken.

Daarnaast vind ik Lady Midnight volwassener dan bijvoorbeeld haar allereerste boek City of Bones/Stad van Beenderen. Niet alleen de schrijfstijl, maar ook de denkwijze van de personages.

En ik hou van hoe sterk de personages worden opgebouwd, hoe goed deze schrijfster erin is om ze leuk te maken, maar ook zwakke punten te geven. Dit keer vond ik de vrouwelijke hoofdpersoon niet irritant (Clary) of soms wat te betweterig (Tessa), maar gewoon echt tof. Ik vind Emma echt wel een heel leuk personage. Maar dat geldt ook voor Julian ‘Jules’. Ze voelen voor mij echt aan, alsof ik ze zo aan kan raken als ik dat zou willen.

Als je de andere boeken van deze schrijfster leuk vindt, vind je dit ook wel leuk. Is dit haar allerbeste boek? Nee, absoluut niet. Toch houd ik moed, want ik weet dat ze het kan. Dus ik blijf hopen op een beter deel twee en een ijzersterk derde deel.

[bol_product_links block_id=”bol_56ec24ebd6354_selected-products” products=”9200000008982189″ name=”Lady” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Lady Midnight

  1. Ik heb hem weggelegd hahaha ben dus niet de enigste die moeite had haha.
    Okay ik ga dit boek later dan maar nog eens proberen naar nu niet. Ik kwam er echt niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: