Recensie: Lang leve de liefde

Recensie: Lang leve de liefde

Lang leve de liefde / You and Me, Always
ISBN: 9789024567324
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 21 april 2016
Genres: Audiobook, Chicklit
Aantal bladzijdes: 315
Goodreads

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde.

Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Lang leve de liefde is het nieuwste boek van Jill Mansell en vertelt het verhaal van Lily, een jonge vrouw van 25. Ik was benieuwd naar dit boek.

Lily voelt voor mij helemaal niet als iemand van halverwege de 20, maar eerder begin 30. Dat komt waarschijnlijk ook door de schrijfstijl die misschien wat ouderlijk is voor haar leeftijd. En het scheelt natuurlijk ook dat het boek ook voor wat oudere mensen beschikbaar moet zijn. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Jill Mansell ervoor gekozen heeft om in Lang leve de liefde verschillende vrouwen te bespreken in een fijne schrijfstijl.

Lang leve de liefde

Want dat is in Lang leve de liefde ook weer merkbaar. Het zijn boeken waar je doorheen vliegt en die je bijvoorbeeld heerlijk op je strandbedje kunt lezen. Er zitten geen moeilijke teksten in Lang leve de liefde en het boek is lekker luchtig. Er zitten wel wat zwaardere onderwerpen in, maar die worden op een vrij luchtige manier gebracht en dat vind ik soms wel fijn. Soms is zo’n luchtig boek tussendoor ook gewoon lekker.

In dit boek wisselt Jill Mansell steeds van personage, maar voor mijn gevoel is het in sommige boeken erger en viel het hier wel mee. Ik vond dat Lily in Lang leve de liefde toch wel de meest belangrijke personage was. Het ging voor het grote deel over haar. Ik vind Lily trouwens een leuk personage. Lekker een flapuit die soms dingen op de verkeerde momenten zegt, maar wel een hart van goud heeft.

“On the surface she might put on a good show, making fun of herself and her manless state, but inwardly it was hard sometimes not to wonder: Why me?”

Wat me opviel bij Lang leve de liefde is dat er gekozen is voor een ander soort cover. Meestal staan op haar covers mensen, maar dat is bij dit boek niet het geval. In plaats van een mens staan hier bloemen op en persoonlijk zou ik deze cover ook eerder oppakken. Het past ook wel bij het soort boek.

Ik vond Lang leve de liefde een fijn boek waar ik een goed gevoel aan over heb gehouden en als je van feelgood houdt, vind je dit boek vast ook leuk.

[bol_product_links block_id=”bol_57bf51eab34d4_selected-products” products=”9200000052067847″ name=”liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Recensie: Lang leve de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: