Recensie: Legendary

Recensie: Legendary

Recensie: LegendaryLegendary
ISBN: 9781473629189
Auteur: Stephanie Garber
Series: Caraval #2
Uitgever: Hodder & Stoughton
Publicatiedatum: 29 mei 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 432
Goodreads

A heart to protect. A debt to repay. A game to win.

After being swept up in the magical world of Caraval, Donatella Dragna has finally escaped her father and saved her sister Scarlett from a disastrous arranged marriage. The girls should be celebrating, but Tella isn’t yet free. She made a desperate bargain with a mysterious criminal, and what Tella owes him no one has ever been able to deliver: Caraval Master Legend’s true name.

The only chance of uncovering Legend’s identity is to win Caraval, so Tella throws herself into the legendary competition once more—and into the path of the murderous heir to the throne, a doomed love story, and a web of secrets…including her sister's. Caraval has always demanded bravery, cunning, and sacrifice. But now the game is asking for more. If Tella can’t fulfill her bargain and deliver Legend’s name, she’ll lose everything she cares about—maybe even her life. But if she wins, Legend and Caraval will be destroyed forever.

Welcome, welcome to Caraval...the games have only just begun.

Legendary is een boek waar ik heel erg naar uitkeek en waar ik dus ook torenhoge verwachtingen van had. Misschien niet helemaal eerlijk, want boeken waar ik een hele hoge verwachting van heb, vind ik lang niet altijd goed en ik denk dat het misschien door die verwachtingen komt. Caraval, het eerste deel, vond ik dus echt geweldig. De sfeer vond ik heel goed, die deed me een beetje denken aan The Night Circus, een van de boeken die al jaren in mijn hoofd spookt, omdat hij zo mysterieus is. Magisch bijna. Dus ja, Legendary moest minstens zo goed zijn voor mij.

Wat ik aan dit tweede deel erg fijn vond, was dat nu Tella – Donnatella – de hoofdpersoon is en niet zus Scarlett. Die was dat in het tweede deel en in dit deel is Tella aan de beurt. Niet dat je de boeken los van elkaar kunt lezen zoals soms het geval is wanneer de verschillende delen over de verschillende personages gaan. Caraval en Legendary zijn doorlopend, dus als je alleen Legendary leest, zul je het niet snappen.

Ik vond Tella wel een verfrissend personage, want ze weet wat voor effect ze heeft op mannen en dat ze graag een beetje met ze dolt. Ze is niet de onschuldige maagd in het verhaal, maar een mannenverleidster en daar doet ze ook niet geheimzinnig over. In het eerste deel kreeg ik de indruk dat ze het verwende zusje is, maar in dit deel blijkt ze dus uit veel meer laagjes te bestaan en dat vind ik tof. Ik herken me verder niet in haar, maar ik vond haar wel gewoon een leuk personage, al bleef ze me wel wat te vlak. Misschien kwam dat ook wel omdat ik met Scarlett toch meer een band had.

Ontdekken wie Legend is, is een beetje als ontdekken dat Klaas de mol is en je daarvoor heel veel hints gehad hebt. Ik had gehoopt op iets spectaculairders.

Ik was bang voor een boek dat op Caraval zou lijken, omdat het spel nog steeds hetzelfde is. Want ja, hoe kan een tweede deel nou net zo vernieuwend zijn als het eerste deel? Ik vind dat dat zelden lukt en meestal vind ik eerste boeken beter. Dat is in dit geval niet anders. Toch vind ik Legendary echt heel anders en leuk. De sfeer in Legendary is totaal anders dan in Caraval. Misschien is het in dit deel wel wat duisterder, omdat er levens – letterlijk – op het spel staan.

En natuurlijk was ik ook heel nieuwsgierig naar wie Legend nou is. Ik moest en zou het weten. Het deed me een beetje denken aan bij Wie is de mol? uitvissen wie de mol is en waar iedereen een andere theorie over heeft. Toch stelde me het eindresultaat een beetje teleur. Ontdekken wie Legend is, is een beetje als ontdekken dat Klaas de mol is en je daarvoor heel veel hints gehad hebt. Ik had gehoopt op iets spectaculairders. Ik vind hem/haar* wel tof, maar ik vind het wel een beetje jammer dat Legend is wie hij/zij* is. Al kan dat natuurlijk nog veranderen, want er komt nog een derde deel en wie weet is Legend eigenlijk heel iemand anders. Ik hoop het! Legendary was een leuk boek, maar ik vond het toch minder dan Caraval.

Van mij krijgt Legendary 4 sterren

*Ja, dit is expres gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: