Recensie: Let’s talk about sex

Recensie: Let’s talk about sex

Recensie: Let’s talk about sexLet's talk about sex
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 26 oktober 2015
Genres: Non-fictie
Aantal bladzijdes: 95
Goodreads

Wij zijn Darcy en Jade. Beter bekend als De Theemutsen. Drie keer in de week plaatsen we een filmpje op YouTube over seks. Wij vinden dat je in deze tijd niet meer zomaar zwanger hoeft te raken omdat je niet weet hoe het werkt. We vinden dat je je niet schuldig zou moeten voelen als je jezelf vingert in bed of onzeker hoeft te worden als je piemel geen pornomodel is. Toch blijken veel jongeren over dit soort onderwerpen te piekeren. Elke maand bekijken een half miljoen jongens en meisjes onze filmpjes. En elke week krijgen we een paar honderd mailtjes binnen. In dit boek beantwoorden we de 44 meest gestelde vragen. Wedden dat er een paar onderwerpen tussen zitten waar jij op dit moment meer over wilt weten?

In Let's Talk about Sex geven Darcy Lazar (22) en Jade den Adel (22) openhartig informatie over alles wat met je lijf en met seks heeft te maken: van ongelijke borsten, schaamhaar en homoseksualiteit tot de eerste keer, sexting en nog veel meer. Kortom: een praktische gids vol tips & tricks!

Let’s talk about sex is het boek van De Theemutsen oftewel Darcy en Jade. Ze hebben al jaren een succesvol Youtube-account waar ze het over seksuele voorlichting hebben. Ik vind dat dus echt een prima idee, want het is natuurlijk zo niet cool om die dingen van je ouders te horen.
Maar er is nu ook een boek met de vierenveertig meestgestelde vragen: Let’s talk about sex. Vragen over allerlei verschillende dingen, maar ze hebben één ding gemeen: het gaat over seks. Alle vragen.

Dit heb ik zelf ook nog nooit gehoord …

Eigenlijk is Let’s talk about sex een soort geschreven versie van hun filmpjes, maar eigenlijk vind ik het wel goed om zo’n boek te hebben en zeker voor deze doelgroep. Het wordt op een speelde manier verteld inclusief quotes van Jade en Darcy. Een aantal persoonlijke ervaringen zijn gebruikt om antwoorden net even duidelijker te maken, om te laten zien dat deze meiden zelf ook domme dingen op het gebied van seks gedaan hebben.

Ook is Let’s talk about sex erg leuk vormgegeven. Op een speelse manier met tekeningetjes, quotes en verschillende soorten lettertypes. De layout van Let’s talk about sex valt behoorlijk op, maar ik denk dat het wel goed past bij de doelgroep.
Ook vind je in het boek hier en daar QR-codes die leiden naar filmpjes van de meiden over het betreffende onderwerp.


Vragen worden afgewisseld met feitjes (die ik ook niet allemaal wist) over het onderwerp. In het boek komen luchtige vragen aan bod zoals hoe je een tampon inbrengt, maar ook wat je moet doen als je seksueel misbruikt bent of als je homoseksueel blijkt te zijn. De vragen zijn behoorlijk divers dus.

Voor mij zelf is het boek allang niet meer relevant (haha), maar ik denk dat jongeren in de leeftijd van 12 – 18 zeker wat aan Let’s talk about sex kunnen hebben.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

[bol_product_links block_id=”bol_564b890a07882_selected-products” products=”9200000040540807″ name=”Let’s talk about sex” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”000000″ deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: