Recensie: Leven als prinses in Texas

Recensie: Leven als prinses in Texas

Leven als prinses in Texas
ISBN: 9789463425919
Auteur: Debora Elisabeth, Lizzie van den Ham
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: 15 augustus 2017
Genres: Contemporary, New Adult, Young Adult
Goodreads

Een prinses. Een cowboy. Een onwaarschijnlijke liefde.

Samantha de Vriesch heeft het perfecte leventje: rijke ouders, een groepje populaire meiden om zich heen op school en de knapste jongen als vriendje. Tot haar moeder roet in het eten gooit. Sams ouders gaan scheiden en mevrouw de Vriesch heeft een huis gekocht in the middle of nowhere in Robstown, Texas, om daar een bed and breakfast te beginnen. En Sam moet natuurlijk mee, want meneer de Vriesch heeft het te druk met zijn nieuwe vriendin...
Om van de nood een deugd te maken, besluit Sam om ook in Texas de ongeslagen prinses van Robstown High te worden. Ze heeft haar zinnen gezet op de knapste jock van de school, maar eigenlijk laat de klusjesman die haar moeder helpt met het opknappen van het huis haar hart veel sneller slaan. Scott is een arme jongen met een verleden en volgens Sam een totaal kansloze cowboy. Daar mag ze niet mee gezien worden... maar hoe kan ze zijn verleidelijke glimlach en lieve woorden weerstaan?

Soms heeft je hart gelijk, niet je verstand.

Leven als prinses in Texas klonk als een lekker wegleesboek toen ik de samenvatting las. Lizzie van den Ham kende ik al als schrijfster, maar van Debora Elisabeth heb ik nog nooit wat gelezen. Bij het boek had ik verder niet veel verwachtingen, behalve dat ik een luchtig boek verwachtte, maar was dat ook het geval?

Ik begon in Leven als prinses in Texas en ik vloog door het boek heen, want in minder dan vierentwintig uur had ik het uit. Het is inderdaad erg luchtig en makkelijk geschreven. Niet dat dat iets slechts hoeft te zijn en dat is het in dit geval ook niet. Het is een prima boek voor tussendoor of voor op vakantie. Iets hoogdravends en super literairs hoef je niet te verwachten, want dat is het gewoon niet. Wel vond ik de schrijfstijl prettig en snel lezen. Zelf had ik niet het idee dat het vanuit twee mensen geschreven was, dus dat was erg goed gedaan.

Af en toe vond ik het verhaal wel wat te snel gaan. Dingen gingen naar mijn idee wat te gemakkelijk en struikelblokken werden voor mijn gevoel te gemakkelijk aan de kant geschoven. Specifiek een bepaald onderwerp waar ik nu niet over uit kan wijden, omdat het best een spoiler is als ik dat roep. Maar dat voelde voor mij als: ‘als we dit en dat doen, is het opgelost.’ Van die stappen zag je niet zoveel, in een paar hoofdstukken was alles voor elkaar. Dat maakte het (voor mij) onrealistisch. Voor mij bleef Leven als prinses in Texas daardoor ook een beetje vlak en kon ik niet echt met Samantha meeleven.

Samantha vond ik ook een beetje te plat blijven. Het hele verhaal wordt vanuit haar verteld in de derde persoon, maar ik had niet het idee dat ik sympathie voor haar op kon brengen, zeker niet het begin. Later is ze oké en leert ze een paar waardevolle lessen, maar Samantha de Vriesch zal niet mijn favoriete personage worden.

Ik vind het jammer dat er gekozen is om dit verhaal alleen vanuit Samantha te vertellen en niet ook vanuit Scott. Dat had Leven als prinses in Texas waarschijnlijk goed gedaan en interessanter gemaakt, want ik wil dus heel graag denken wat Scott van alles vind.

Ik weet niet goed of dit boek nou Young of New Adult is, want het heeft van allebei wat weg. Zelf ben ik geneigd om het eerder onder de YA te zetten, omdat de personages nog op school zitten en dat soort dingen, maar je zou het ook als een tamme New Adult kunnen zien.

Leven als prinses in Texas was een lekker wegleesboek, maar heel bijzonder was het niet. Wel denk ik dat ik twee ga lezen, want ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Dit boek is wat voor je als:

  • Je van een luchtig boek houdt dat op de grens van Young en New Adult ligt
  • Als je een sucker for romance bent en iets niet al te moeilijks wilt lezen

Van mij krijgt Leven als prinses in Texas 3 sterren.

Leven als prinses in Texas was een recensie-boek en kreeg ik van uitgeverij Dutch Venture Publishing

 

Eén gedachte over “ Recensie: Leven als prinses in Texas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: