Recensie: Leven met een leugen

Recensie: Leven met een leugen

Leven met een leugen is het nieuwste boek van Wendy Brokers. Ik las al eerder Baguette met jam voor twee. Die vond ik best leuk, maar niet heel bijzonder. Toch vond ik het wel lekker geschreven en was ik benieuwd naar Leven met een leugen.

Leven met een leugen is een vervolg op Baguette met jam voor twee, maar is ook los te lezen. Sterker nog; ik ontdekte tijdens het lezen dat het een vervolg was. Oeps, haha. Ik kon me niet zoveel meer herinneren van Baguette met jam voor twee, maar het stoorde niet tijdens het lezen. Het is een boek dat eigenlijk een standalone is, maar het is wel iets leuker als je het andere boek ook gelezen hebt. 

Hier en daar kreeg ik best een brok in mijn keel.

Sophie is de hoofdpersoon en ik kon haar wel waarderen. Ik vond haar wel herkenbaar en ze kwam wel over als een echt mens met twijfels en onzekerheden, maar ook met dingen die ze zeker wist. En hier en daar bleken er behoorlijke geheimen zijn.

Ik vond wel dat niet al die geheimen even goed uitgewerkt waren. Voor mij had dat wel wat meer gemogen, maar ach. Hier en daar waren ze wel goed voor flinke plotwendingen. 

En hier en daar kreeg ik ook best een brok in mijn keel. Leven met een leugen is zwaarder dan Baguette met jam voor twee, maar ik hou daar wel van. Als er wat zwaardere dingen besproken worden. Vond soms wel dat het nog wel wat zwaarder had gemogen, want voelde hier en daar te luchtig en wat te oppervlakkig.

Leven met een leugen is een echte feelgood waar ruimte is voor een lach en hier en daar een brok ter grootte van Pluto (of een traan, al moest ik ze niet echt laten). Leven met een leugen is geen bijster origineel verhaal, maar ik vind het boek erg lekker weglezen en je zit er zo in. Het is prettig en vlot geschreven. Dat het plot deels voorspelbaar is stoorde me ook echt totaal niet. 

Leven met een leugen krijgt 3.5 ster.

Ik kreeg Leven met een leugen als recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: