Recensie: Liefde & gelato

Recensie: Liefde & gelato

Liefde & Gelato / Love & Gelato
ISBN: 9789402714302
Auteur: Jenna Evans Welch
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 2016
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat...

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo...

Liefde & Gelato had ik al eens voorbij zien komen en het bleef hangen in mijn hoofd. Alleen de verschijningsdatum niet, dus ik had geen idee wanneer het zou komen. En toen lag het ineens hier op de tafel. Bleek dat de uitgever, Harper Collins, een exemplaar gestuurd had! Yes! Dat is nog eens leuk: onverwacht boeken krijgen voor een recensie. Helemaal als ze al op je lijstje staan om te kopen.

De schrijfstijl van Jenna Evans Welch leest superlekker weg. Ik had het boek, met zijn 320 pagina’s, binnen vierentwintig uur uit omdat ik wilde weten hoe het verder zou gaan. Vanaf het begin zat ik ook in Liefde & Gelato. Ik had geen moeite met het begin en ik hoefde ook niet aan de schrijfstijl te wennen. Misschien omdat het verhaal niet meteen midden in een drukke scene begint, maar een aanloop heeft. Ik heb ontdekt dat ik liever een rustiger begin heb, zodat ik als lezer even kan wennen aan alle personages en informatie die ineens op me af komt.

Ik vind de personages best oké, al vind ik Lina soms een beetje vreemd reageren in Liefde & gelato. Voor mijn gevoel was ze af en toe ook iets te oppervlakkig, maar goed, het is een YA. Desondanks heb ik me daar niet echt aan gestoord en vond ik haar een oké-personage. En natuurlijk is het niet niets wat ze meegemaakt heeft, dus ik vergeef het haar.
Lorenzo vind ik echt een schatje en ik was dan ook meteen Team Lorenzo, haha. Ondanks dat het vertelperspectief vanuit Lina is, leer ik Lorenzo eigenlijk wel goed kennen. Ik had in elk geval niet het idee of ik hem totaal niet kende. Misschien ook omdat hij niet echt mysterieus is.

Echt onverwachte plotwendingen kwam ik niet tegen in Liefde & gelato, maar ik heb ze ook totaal niet gemist. Het boek las prima weg en was geen moment saai. Dikker had het trouwens niet moeten zijn, dan was het op sommige stukken waarschijnlijk wel saaier geweest. Maar nu was het precies goed.

Ik vind de cover van dit boek echt geweldig. Ik hou van dit soort covers. En ik hou ook van ijsjes. Een van mijn eerste woorden die ik kon zeggen was dan ook ‘ijs!’ dus een voorkant met ijsjes kan meestal niet zo heel veel meer fout doen. De cover zou mij aanspreken en ik denk dat ik het boek ook op zou pakken in de winkel.

Liefde & gelato is een fijn zomerboek. Het is echt een boek dat je op het strand leest of op de Italiaanse camping. Als je daar dan ook nog een ijsje en een vriendje bij hebt, is het helemaal perfect.

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van Harper Collins. Bedankt daarvoor!

3 gedachten over “Recensie: Liefde & gelato

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: