Recensie: Liefdesbrieven aan de sterren

Recensie: Liefdesbrieven aan de sterren

Recensie: Liefdesbrieven aan de sterrenLiefdesbrieven aan de sterren / Love Letters to the Dead
Auteur: Ava Dellaira
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum: 23 november 2015
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon…

Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren.

Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan

Liefdesbrieven aan de sterren was zo’n boek dat ik al een paar keer had opgepakt in de Waterstone’s en weer terugzette, omdat het toch vanuit briefvorm geschreven is. Meestal ben ik niet zo’n fan van dat soort boeken en stiekem hield ik ook mijn hart vast bij Liefdesbrieven aan de sterren. Natuurlijk had ik lovende recensies gehoord, maar je weet het nooit. Vooral omdat het niet mijn favoriete soort is om een verhaal te vertellen. En toen zat het in de goodiebag van VIB YA
Maar ik besloot toch te beginnen met in mijn achterhoofd dat ik het boek altijd nog weg kon leggen.
Is het terecht dat ik dit boek steeds terugzette of had ik Liefdesbrieven aan de sterren eigenlijk al veel eerder moeten kopen?

Ik had dit boek dus echt al veel eerder moeten kopen, want wow: wat is Liefdesbrieven aan de sterren een goed en mooi boek. Nee, een prachtig boek. Door het verhaal en de schrijfstijl. Want wat schrijft Ava Dellaira mooi. Ik heb een paar keer op mijn lip moeten bijten om niet in huilen uit te barsten, maar dat vind ik altijd wat ongemakkelijk in de trein. Al heb ik aan het einde wel een traantje gelaten. Ik ben nog steeds een beetje van slag en het boek hangt nog altijd rond in mijn hoofd. Dat is voor mij een teken dat het een boek goed is. Bovendien zou ik anders ook geen vijf sterren geven.

Maar: In het begin vond ik Liefdesbrieven aan de sterren niet zo leuk en dat kwam door de vertelvorm. Zoals ik al zei ben ik geen fan van hoofdpersonen die hun verhaal vertellen door middel van brieven. Maar door de schrijfstijl wordt het boek wel bijzonder. En door Laurel die zo’n dappere hoofdpersoon is.

Langzaam wordt de vraag beantwoordt wat er nu met May, de oudere zus van Lauren, gebeurd is. Waarom Laurel het daar steeds over heeft. De schrijfster van Liefdesbrieven aan de sterren vertelt langzaam maar zeker steeds meer, maar dit doet ze op een gedoseerde manier als de lezer Laurel al een beetje kent.

Laurel leer je door de brieven goed kennen en voor mij komt ze ook tot leven. Maar niet alleen Laurel: ook haar vriendinnen, de mysterieuze Sky en haar zus May leer je kennen, al zie je die wel door de gekleurde bril van Laurel, zoals zij naar hen kijkt. Maar dat geeft niet.

Voor mij zaten er toch wel wat onverwachte plotwendingen in Liefdesbrieven aan de sterren, maar daar kan ik niet veel over kwijt. Dat zou namelijk een spoiler zijn. Maar om een tipje van de sluier op te lichten: het heeft te maken met May en wat er allemaal gebeurd is. Dat had ik anders verwacht en ergens vond ik het wel fijn dat het niet zo was als ik dacht.

Ook zitten er in het boeken prachtige quotes en stiekem heb ik spijt dat ik niet alle quotes gemarkeerd heb. Misschien wordt het tijd om het boek te herlezen en de quotes dit keer wel op te schrijven.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

[bol_product_links block_id=”bol_564b424763d34_selected-products” products=”9200000045983353″ name=”2535CC” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”000000″ deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Liefdesbrieven aan de sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge