Recensie: Lies My Girlfriend Told Me

Recensie: Lies My Girlfriend Told Me

Recensie: Lies My Girlfriend Told MeLies My Girlfriend Told Me
ISBN: 9780316234979
Auteur: Julie Anne Peters
Uitgever: Little Brown
Publicatiedatum: 10 juni 2014
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

When Alix's charismatic girlfriend, Swanee, dies from sudden cardiac arrest, Alix is overcome with despair. As she searches Swanee's room for mementos of their relationship, she finds Swanee's cell phone, pinging with dozens of texts sent from a mysterious contact, L.T. The most recent text reads: "Please tell me what I did. Please, Swan. Te amo. I love you."

Shocked and betrayed, Alix learns that Swanee has been leading a double life--secretly dating a girl named Liana the entire time she's been with Alix. Alix texts Liana from Swanee's phone, pretending to be Swanee in order to gather information before finally meeting face-to-face to break the news.

Brought together by Swanee's lies, Alix and Liana become closer than they'd thought possible. But Alix is still hiding the truth from Liana. Alix knows what it feels like to be lied to--but will coming clean to Liana mean losing her, too?

Lies My Girlfriend Told Me was geen boek dat me superbijzonder leek. Het leek me wel ok√© en ik verwachtte een boek te lezen waarbij de hoofdpersoon – mannelijk – erachter zou komen dat zijn vriendin nogal wat dingen gelogen had en haar ermee zou confronteren. Ik las bewust de samenvatting niet meteen om mijn eerste indruk niet te verpesten. Meestal doe ik dat overigens wel gewoon, maar af en toe niet. Vooral bij boeken waarvan ik een vrij voorspelbaar iets verwacht. Dat was waar … deels.

Het verhaal gaat namelijk niet helemaal zo. Om te beginnen is de hoofdpersoon een meisje en geen jongen en heeft ze een vriendin. Niets mis mee natuurlijk, maar ik vond hem wel verrassend omdat ik hem niet aan zag komen. Wel fijn dat het voor de verandering eens geen jongen/meisje was, maar meisje/meisje. In het boek is het niet het hoofdonderwerp, maar het zit erin. Het is verder niet bijzonder belangrijk.

Alix is de hoofdpersoon en hoewel ik zoiets nooit heb meegemaakt kon ik me wel in haar inleven. Het zal je maar gebeuren dat je vriendin er nogal een dubbelleven op na houdt en dat niets is wat het lijkt in haar leven. Lijkt een beetje op Wie is de mol? haha. Lijkt me echt heel erg rot als zoiets je overkomt. Voor mij kwam Alix ook wel over als een echt persoon en kon ik met haar meeleven. Ze was wel een beetje plat, maar ik vond haar verder best een aardig personage.

Lies My Girlfriend Told Me is vooral gericht op de personages en niet zozeer op het verhaal, dat verloopt wat traag en er gebeurt niet megaveel. Er zitten overigens ook geen bizarre plotwendingen in of zoiets. Je ziet veel dingen al vanaf het begin aankomen en daar is verder niets mis mee, maar wat mij betreft had hier toch wel iets in gemogen om het net iets minder saai te maken. Op sommige momenten duurde het voor mijn gevoel te lang voor het verhaal op gang kwam. Jammer, want het is wel echt een boek met potentie, alleen dat kwam er niet overal even goed uit.

Toch is Lies My Girlfriend Told Me best een aardige Young Adult, al was het alleen maar omdat er niet gekozen is voor het standaard koppeltje en dat vind ik leuk. Het luisterde ook best lekker weg en ik werd wel nieuwsgierig naar hoe het zou eindigen, of het zou eindigen als ik dacht. Lies My Girlfriend Told Me krijgt drie sterren van me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: