Recensie: Listen to Your Heart

Recensie: Listen to Your Heart

Recensie: Listen to Your HeartListen to Your Heart
ISBN: 9781338210057
Auteur: Kasie West
Uitgever: Point
Publicatiedatum: 29 mei 2018
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

Talking to other people isn't Kate Bailey's favorite activity. She'd much rather be out on the lake, soaking up the solitude and sunshine. So when her best friend, Alana, convinces Kate to join their high school's podcast, Kate is not expecting to be chosen as the host. Now she'll have to answer calls and give advice on the air? Impossible.

But to Kate's surprise, she turns out to be pretty good at the hosting gig. Then the podcast gets in a call from an anonymous guy, asking for advice about his unnamed crush. Kate is pretty sure that the caller is gorgeous Diego Martinez, and even surer that the girl in question is Alana. Kate is excited for her friend ... until Kate herself starts to develop feelings for Diego. Suddenly, Kate finds that while doling out wisdom to others may be easy, asking for help is tougher than it looks, and following your own advice is even harder.

Kasie West's adorable story of secrets, love, and friendship is sure to win over hearts everywhere.

Listen to Your Heart is het nieuwste boek van Kasie West en ik was er weer benieuwd naar. Ik heb inmiddels redelijk wat boeken van deze schrijfster gelezen en ik vind ze altijd heerlijk luchtig. Het zijn geen boeken die je echt heel veel leren, maar het zijn van die boeken die je in een dag uitleest, omdat je niet wilt stoppen.

Kasie weet haar lezers heel erg nieuwsgierig te maken naar hoe het verder gaat, al heb je meestal wel een vermoeden, omdat dit soort boeken altijd wel redelijk volgens een vast stramien verlopen. Bij dit boek is het niet anders, al was het me lange tijd niet helemaal duidelijk mt wie hoofdpersoon Kate uiteindelijk nu eindigt.

Toch is het vermakelijk en eigenlijk gewoon een blij boek.

Kate – of Kat – is de hoofdpersoon in dit boek en je leest het dan ook vanuit haar oogpunt. Hierdoor leer je haar best goed kennen, al bleef ze voor mij soms toch een beetje vlak. Ik vond het wel jammer dat er geen andere personages aan het woord kwamen, want dat zou in dit boek wel echt een aanvulling geweest zijn, denk ik. Al was het dan misschien wel duidelijker geweest hoe het af zou lopen, maar dat had ik dan liever gehad.

In het boek zitten vrijwel geen onverwachte plotwendingen of dingen die je niet aan ziet komen, maar dat vond ik ook niet erg, omdat ik het niet echt verwachtte. Het stoorde me niet en het boek las lekker vlot weg, zoals een boek in dit genre eigenlijk ook wel een beetje moet doen.

Ik vind het grappig dat het lettertype op de voorkant altijd hetzelfde is. Dat zorgt voor een stukje herkenning, zelfs als je de naam van de auteur niet ziet. Ik weet altijd meteen bij dit lettertype dat dit er eentje is van Kasie, want mijn hoofd heeft dit lettertype verbonden aan deze schrijfster. Marketingtechnisch is dit ook best slim.

Listen to Your Heart is een luchtige Young Adult die aan het zwembad of in de tuin leest, maar het is geen boek dat je je zult blijven herinneren. Toch is het vermakelijk en eigenlijk gewoon een blij boek. Soms wil je dat ook gewoon en wil je gewoon niet meer.

Van mij krijgt Listen to Your Heart 3.5 ster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: