Recensie: Lobsters

Recensie: Lobsters

Recensie: LobstersLobsters
Auteur: Lucy Ivison, Tom Ellen
Uitgever: Blossom Books, Chicken House
Publicatiedatum: 1 januari 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 307
Goodreads

Sam and Hannah only have the holidays to find 'The One'. Their lobster. But instead of being epic, their summer is looking awkward.

They must navigate social misunderstandings, the plotting of well-meaning friends, and their own fears of being virgins for ever to find happiness.

But fate is at work to bring them together. And in the end, it all boils down to love.

Lobsters las lekker snel door en de schrijfstijl van beide schrijvers is goed. Ondanks dat het geschreven is door twee schrijvers, is dat niet extreem merkbaar. Als ik het niet geweten had, zou het me niet opgevallen zijn. Beide personages hebben wel een eigen stem, maar dat heeft niet zoveel te maken met het feit dat het twee schrijvers zijn. Dat het twee schrijvers zijn, merk je eigenlijk niet eens echt. In elk geval: ik niet.

De personages zijn best echt neergezet en ik kon wel meevoelen met Hannah. Meer dan met Sam, maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat Sam een jongen is. Op sommige momenten had ik medelijden met ze en zat ik: doe dat nou niet! Ga rechts in plaats van links! Of dan dacht ik: oké, dit is behoorlijk ongemakkelijk. Het zal je maar gebeuren, zeg.

Extreem veel onverwachte plotwendingen zaten niet in Lobsters, maar die had ik ook niet verwacht. Ik verwachtte een lekker en grappig doorleesverhaal met herkenbare punten over pubers die strugglen met de liefde en met wat de mensen om hen heen van ze verwachtten.

Dat laatste kreeg ik, maar de humor was een beetje matig. Er zat wel een stukje in waarbij ik hard moest lachen, maar verder kreeg Lobsters het niet echt voor elkaar. Toch was dat niet heel erg door de luchtige schrijfstijl. Ondanks dat ik de humor miste, heb ik er wel van genoten, want het was wel leuk en absoluut geen geldverspilling. Ik heb er van genoten en ik ben benieuwd naar een nieuw boek van dit duo.

Lobsters is het ideale zomerboek en volgens mij prima geschikt om aan het strand te lezen. Deze zomer kan dat ook in het Nederlands, want Blossom Books heeft de vertaling voor het Nederlandse boek op zich genomen.

[bol_product_links block_id=”bol_56a7b923e7331_selected-products” products=”9200000040900036,9200000021728820″ name=”Lobsters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: