Recensie: Lock & Key

Recensie: Lock & Key

Lock & Key
ISBN: 9780142414729
Auteur: Sarah Dessen
Uitgever: Speak
Publicatiedatum: 1 juni 2012
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 448
Goodreads

Ruby can take care of herself.
She's used to counting on no one and answering to nobody. But all of that changes when her mother vanishes and Ruby is sent to live with her older sister, Cora. Now Ruby's got her own room in a fabulous new house, she's going to private school, and—for the first time—feeling as if she has a future.

Plus, there's the adorable and sweet boy next door, Nate. Everything should be perfect. So why is Ruby so wary? And why is Nate keeping her at a distance? Ruby soon comes to realize that sometimes, in order to save yourself, you've got to reach out to someone else.

Lock & Key was een boek dat ineens even tussendoor kwam. Niet omdat ik iedereen er ineens over hoorde, maar omdat op een zonnige vrijdagmiddag mijn e-reader ineens besloot om ermee te stoppen. Ik zat in de trein op de heenweg, maar ik moest dus ook nog terug en ik had geen zin om niets te lezen te hebben. Dat vind ik altijd verschrikkelijk, dus kocht ik onderweg een boek bij de boekenwinkel. Omdat ik bij Sarah Dessen nooit zo goed weet waat ik in het Nederlands gelezen heb en dit boek zeker niet kende, nam ik deze mee.

Lock & Key is een echt contemporary-boek. Ik denk dat Sarah Dessen daar misschien wel de koningin van is, want ze heeft er zoveel geschreven. Dit was mijn vierde boek en het wisselt per boek wat ik ervan vind. Eentje vond ik verschrikkelijk, eentje tof en eentje oké, dus ik was benieuwd wat ik van Lock & Key zou vinden.

In het begin moest ik echt wel even wennen en erin komen. Het begin voelde voor mij best verwarrend en chaotisch, omdat ik geen idee had waar het nou precies over ging. Het voelde een beetje alsof het moeilijk te volgen was en verwarrend. Gelukkig wordt dat later wel beter, maar het duurde voor mij best een tijd voor ik erin zat. Onverwachte plotwendingen zaten er trouwens niet in. Wat dat betreft is het echt een contemporary boek, al gebeuren daar soms nog onverwachte dingen, maar dat was hier niet het geval.

Sarahs schrijfstijl leest lekker weg en dat is hier ook niet anders. Het is echt een Sarah Dessen, je merkt meteen dat het een boek van haar is. Ze schrijft een bepaald sfeertje. Dit komt lekker vaag over, maar ik kan het niet beter omschrijven. Je merkt gewoon meteen als je een boek van haar aan het lezen bent.

En misschien kwam dat ook wel, omdat ik niet zo heel veel met hoofdpersoon Ruby had. Je ziet alles vanuit haar ogen, maar ik voelde niet heel veel bij haar, behalve af en toe irritatie. Soms vond ik haar vervelend of vermoeiend. Ze gaat bijvoorbeeld heel erg in tegen de gebeurtenissen, terwijl ik dan dacht: kind, het is voor je eigen bestwil.

Al snap ik dat ook wel weer, want waarschijnlijk zou ik precies hetzelfde gedaan hebben, maar toch. Ik vond haar niet megastom, maar echt een klik had ik ook niet met haar.

Lock & Key is niet mijn favoriete boek van Sarah, maar ik vind het ook niet het meest erge boek. Dit boek vindt je leuk als:

  • Je van contemporary houdt
  • Je dol bent op schrijvers als Kasie West en Morgan Matson

Van mij krijgt Lock & Key drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: