Recensie: Lola and the boy next door

Recensie: Lola and the boy next door

Recensie: Lola and the boy next doorLola and the boy next door
Auteur: Stephanie Perkins
Series: Anna and the french kiss #2
Uitgever: Usborne Publishing
Publicatiedatum: 1 juni 2014
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Budding designer Lola Nolan doesn’t believe in fashion.. she believes in costume. The more expressive the outfit--more sparkly, more fun, more wild--the better. But even though Lola’s style is outrageous, she’s a devoted daughter and friend with some big plans for the future.

And everything is pretty perfect (right down to her hot rocker boyfriend) until the dreaded Bell twins, Calliope and Cricket, return to the neighborhood.

When Cricket--a gifted inventor--steps out from his twin sister’s shadow and back into Lola’s life, she must finally reconcile a lifetime of feelings for the boy next door.

Lola and the boy next door gaat niet verder waar Anna and the french kiss stopt, want het is een deel met andere personages. Ik kocht in een keer de hele serie, omdat ik geen zin om te wachten als de serie leuk bleek te zijn. Wel een klein risico, want wat als ik deel 1 niet eens leuk gevonden had? Gelukkig had ik dat probleem niet, want Anna and the french kiss was leuk. Dus ik was niet bang dat ik Lola and the boy next door helemaal niets zou vinden.

Het eerste hoofdstuk maakt eigenlijk meteen nieuwsgierig, want Lola heeft een hekel aan de Bell-tweeling – Calliope en Cricket – maar je weet niet meteen waarom en ik wilde dolgraag weten waarom ze dan zo’n hekel aan deze twee had en wat er vroeger gebeurd is. De ontknoping is niet spectaculair en het hele verhaal is redelijk voorspelbaar, maar door de schrijfstijl van het boek, vind ik dat niet erg.

Het leuke aan dit boek vind ik dat zowel Lola als Cricket geen standaardpersonages zijn. Lola is niet het typische verlegen meisje en Cricket is niet de typische jongen waar iedereen verliefd op is. Ze zijn allebei behoorlijk eigen en dat vind ik leuk. Ze hebben ook allebei wel een eigen stem, ook al wordt het verhaal vanuit Lola verteld.

Lola and the boy next door is ook een verhaal dat je redelijk snel uitleest en waar je blij van wordt. Of in elk geval: ik wel. Ik vond het lekker weglezen. Boeken hoeven niet altijd hoogstaand te zijn. Het is minstens zo belangrijk dat je blij wordt van een boek. In elk geval: dat geldt wel voor mij. En van Lola and the boy next door werd ik dus best blij.

Het boek was leuk, maar ik vond deel 1 toch net even wat leuker en waardoor dat komt, weet ik niet. Misschien wel omdat het nieuw was. Toch ben ik deel benieuwd naar deel 3, naar Isla waarvoor ik weer terugga naar Parijs in plaats van naar San Francisco waar het verhaal van Lola zich afspeelt. Lola and the boy next door was dus een prima tweede boek, maar meer ook niet. Toch heb ik me absoluut niet verveeld tijdens het lezen. Minder snel uit dan Anna and the french kiss, maar ook dit deel was leuk. Gewoon leuk.

Het zijn heerlijke boeken om tussendoor te lezen en boeken waar je een goed gevoel van krijgt.

[bol_product_links block_id=”bol_57178d28eb1ac_selected-products” products=”9200000025006880″ name=”boy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: