Recensie: Losing it

Recensie: Losing it

Recensie: Losing itLosing it
Auteur: Cora Carmack
Series: Losing it #1
Uitgever: HarperCollins, Uitgeverij Q
Publicatiedatum: 7 juli 2015
Genres: New Adult
Aantal bladzijdes: 256
Goodreads

Bliss Edwards is bijna afgestudeerd en heeft ‘het’ als enige in haar vriendenkring nog niet gedaan. Ze vindt dat daar maar eens een eind aan moet komen en de simpelste methode lijkt haar een onenightstand. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Eindelijk met een aantrekkelijke jongen in bed beland, raakt Bliss in paniek en gaat ze ervandoor. Alsof dat nog niet gênant genoeg is: als ze het lokaal van de nieuwe docent drama inloopt, herkent ze de man die ze acht uur eerder naakt achterliet in haar bed…

Losing it kwam ineens overal voorbij: op boekenblogs, op Twitter, op Facebook. Dat maakte mij behoorlijk nieuwsgierig en ik wilde het boek graag lezen. Toen ik zag dat onze bibliotheek er nog twee had staan, stormde ik meteen er naartoe, maar daar aangekomen stond geen van de exemplaren in de kast en leken ze onvindbaar te zijn. Teleurgesteld ging ik naar een huis en een paar dagen later kreeg ik een mail dat mijn reservering klaar stond.

Bliss flapt er van alles en nog wat uit. Het is best grappig en ik vind het leuk, maar af en toe voelde het te nep, te gemaakt. Voor mij werd het vervelend aan het einde. Bliss is wel een sympathiek personage en ik kon me toch wel in haar inleven, ook al is ze voor mij wat vlak. Garrick vond ik wel oké, maar niet heel erg bijzonder. Misschien vond ik hem ook wel iets te lief.

Dat de personages een beetje vlak zijn in Losing it, heeft zeker te weten met de dikte van Losing it. Het boek had nog best dertig bladzijdes dikker gekund, ik denk dat het alleen maar goed geweest was en dat de personages dan beter uit de verf gekomen waren. Nu ging het voor mijn gevoel behoorlijk snel en voelde het daardoor ook ongeloofwaardig. Er gebeurt zoveel in die bladzijdes dat ik af en toe moeite had om het te volgen. Jammer, want de schrijfster heeft een fijne schrijfstijl en het las zo weg.

In het boek zitten nauwelijks plotwendingen, maar dat stoorde me niet. In New Adult zitten meestal geen extreme dingen, dus dat kun je bij het genre verwachten. En een fijne schrijfstijl vind ik toch wat belangrijker.

Sinds ik dit boek las, heb ik trouwens Bliss van Muse in mijn hoofd. Best een aardig nummer, maar die heb ik liever niet in mijn hoofd. Voor wie het nummer niet kent, staat de clip hieronder.

Losing it is het eerste boek in een trilogie. Ik denk dat ik de andere delen ook wel wil lezen, maar ik twijfel nog of ik dat in het Engels of in het Nederlands wil doen.

2 gedachten over “Recensie: Losing it

  1. Pfoeh, wat een namen zeg, haha. Maar ik zag dit boek inderdaad plotseling ook overal voorbijkomen. Als ik zo de beschrijving lees lijkt het me wel echt een spannend boek, doet me denken aan Aria en Ezra in PLL! Toch maar eens kijken denk ik of ze ‘m bij onze bieb hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: